x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceferiştii pichetează Ministerul Transporturilor. Oamenii protestează faţă de privatizarea CFR Marfă

Ceferiştii pichetează Ministerul Transporturilor. Oamenii protestează faţă de privatizarea CFR Marfă

20 Iun 2013   •   11:11
Ceferiştii pichetează Ministerul Transporturilor. Oamenii protestează faţă de privatizarea CFR Marfă

Zeci de sindicalişti din Federaţia Mecanicilor de Locomotivă pichetează, la această oră, Ministerul Transporturilor, protestând faţă de privatizarea CFR Marfă. Sindicaliştii afişează bannere şi pancarte cu mesaje printre care "Opriţi privatizarea CFR Marfă" şi "Stopaţi distrugerea căii ferate, vrem subvenţii adevărate".

Asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup - Donau Finanz a anunţat, ieri, că a decis să se retragă din procesul de privatizare a CFR Marfă, anunţând că îşi rezervă dreptul de a contesta procedura la instituţiile abilitate. Compania a precizat că, având în vedere complexitatea procesului şi volumul semnificativ de informaţii care trebuiau analizate pentru realizarea în mod corespunzator a propriei evaluări a CFR Marfă, a depus la Ministerul Transporturilor mai multe cereri de amânare.

Şi OmniTRAX, ieşită din cursa pentru CFR Marfă, a contestat procesul de privatizare şi a cerut reluarea procedurii cu participarea companiei americane, precizând că are nevoie de mai mult timp pentru a efectua un audit profesionist al transportatorului feroviar de marfă.

GFR este singurul investitor rămas în cursă pentru privatizarea CFR Marfă, retragerea asocierii Transferoviar Grup - Donau Finanz şi companiei americane OmniTRAX.

Licitaţia pentru vânzarea a 51% din acţiunile companiei porneşte de la 180 milioane de euro. Termenul pentru depunerea ofertelor de cumpărare a expirat miercuri, la ora 12:00, câştigătorul urmând să fie desemnat joi.

Privatizarea CFR Marfă reprezintă o precondiţie solicitată de experţii Fondului Monetar Internaţional pentru ca ultima evaluare a acordului început în 2011 să intre în Consiliul Director al instituţiei internaţionale.

×