x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa se află în România! L-ai vizitat?

Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa se află în România! L-ai vizitat?

20 Ian 2014   •   17:43
 Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa se află în România! L-ai vizitat?

Muzeul ASTRA din Sibiu va deveni în scurt timp cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, după ce va primi de la Consiliul Judeţean o suprafaţă de 51 de hectare, ajungând astfel la un total de 141 de hectare, a anunţat astăzi Valeriu Ion Olaru, directorul muzeului, citat de Agepres.ro.

De asemenea, cu cele 374.419 de persoane care i-au trecut pragul în 2013, ASTRA ar fi şi ''muzeul cu cei mai mulţi vizitatori din România''.

Muzeul ASTRA, cea mai importantă instituţie fondată de Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, a fost inaugurat în 19 august 1905.

În perioada de după unire (1918-1919), muzeul a cunoscut o dezvoltare impetuoasă devenind, după Muzeul Brukenthal, cel mai valoros şi important muzeu al Ardealului.

Un muzeu în aer liber a fost gândit, la Sibiu, încă din anul 1940 (meritul fiind a lui R. Vuia, director al Muzeului Etnografic al Transilvania, în momentul refugierii sale de la Cluj-Napoca, la Sibiu, după Dictatul de la Viena), dar proiectul său efemer devenind o realitate, abia în 1963, din iniţiativa lui Cornel Irimie, cel care avea să fie întâiul său director.


 

×