x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centrul Capitalei, afectat de Summit

Centrul Capitalei, afectat de Summit

de Mara Raducanu    |    07 Iun 2007   •   00:00

Bucureştenii sunt sfătuiţi să evite astăzi şi măine zona centrală a Capitalei, din cauza desfăşurării Summit-ului şefilor de state din Europa de Sud-Est şi a Reuniunii ministeriale a OSCE şi să respecte ordinele agenţilor de circulaţie.
Peste 1.300 de cadre ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) vor avea misiunea de a asigura buna desfăşurare a acestui eveniment. Pentru pregătirea şi executarea misiunilor vor fi constituite Grupe Operative comune formate din angajaţi ai MIRA şi ai Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).
Astfel, angajaţi ai MIRA vor stabili ordinea publică şi siguranţa circulaţiei in toate locurile de desfăşurare a activităţilor şi pe traseele de deplasare.
De asemenea, aceştia vor asigura echipajele de poliţie antemergătoare pentru coloanele care beneficiază de această facilitate, desfăşurănd controale pentru prevenirea şi stingerea incendiilor la obiectivele unde au loc lucrările reuniunilor, precum şi la locurile de cazare ale participanţilor.
Totodată vor fi supravegheate din aer, cu elicoptere din dotare, traseele de deplasare din Bucureşti şi se vor identifica persoanele cu comportament violent care pot perturba desfăşurarea reuniunilor.

×
Subiecte în articol: observator