x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cerşetoarea miliardară

Cerşetoarea miliardară

de Gabriela Mladin    |    18 Feb 2014   •   15:42
Cerşetoarea miliardară

La o cerşetoare acasă, autorităţile din Gorj au găsit un miliard de lei vechi. Femeia trăia din mila oamenilor, dar încasa, în acelaşi timp pensie de 1.000 de lei pe lună. Mânca la cantina săracilor, la mănăstiri, iar Primăria Târgu-Cărbuneşti a ajutat-o înclusiv cu înmormântarea. După moartea ei, autorităţile au găsit în casă un sac cu mulţi bani.

Elena Gărăiacu avea 88 de ani şi trăia singură în satul Comăneşti din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Soţul i-a murit în urmă cu 20 de ani şi n-a avut copii. De atunci, femeia care, lucrase ca asistent medical la spital, s-a apucat de cerşit, deşi avea o penise de urmaş şi de la locul de muncă de aproape 1.000 de lei. Vecinii povestesc că bătrana purta permanent un saculet în spate, dar n-au ştiut niciodată ce se află în el.

“Pleca la cerşit cu un săculeţ după ea. Aşa pleca de acasă. Când se întorcea, avea doi săculeţ şi îi purta ca pe disagi. Acum realizez că sacul pe care-l purta permanent era cel cu bani. Cerşea în fiecare zi, inclusiv apă, nu mai vorbesc de mâncare. Toată lumea o ajuta”, povesteşte o vecină.

Primăria a înmormântat-o


De multe ori, bătrâna mânca la cantina spitalului sau la mânăstire, iar lemnele de foc erau aduse de primăria din localitate. Edilul din Târgu-Cărbuneşti suşţine că bătrâna era ajutată permanent, însă neoficial, întrucât avea pensie. “Nu puteam să-I dau legal ajutor social, dar aproape toţi din primărie o ajutam. Asistentul social îi ducea mâncare de la el de acasă. Inclusiv buletinul i l-am făcut noi fără bani, că nu avea, aşa se plângea tot timpul”, a explicat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Miliardul pus într-un cont

Doar ajutorul de înmormântare de 2.500 de lei, a fost acordat în baza unei hotărâri de consiliul local. După decesul femeii, poliţia a găsit în casa acesteia un sac în care se aflau 70.000 de lei şi doua CEC-uri în valoare de 30.000 de lei. “Erau împăturiţi. La mulţi dintre ei arau ataşate şi cupoanele de pensie. Am numărat la ei aproape 4 ore”, a precizat Mariana Tomulescu, asistentul social de la Primăria Târgu-Cărbuneşti. Toţi banii au fost depuşi într-un cont de către anchetatori. În cazul în care nicio rudă nu-i va revendica, banii ajung după un an în contul bugetului local.

×
Subiecte în articol: cersetoare miliardara