x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cetăţean iordanian arestat în cazul "Malware"

Cetăţean iordanian arestat în cazul "Malware"

de Veronica Micu    |    22 Iul 2008   •   00:00
Cetăţean iordanian arestat în cazul "Malware"

10:50 • Procurorii Tribunalului Vîlcea au emis ieri seară un mandat de arestare preventivă pe numele lui Yahaia Fawzi Abdul Hamed, cetăţean iordanian rezident în Bucureşti. Acesta a fost reţinut în cazul "Malware", privind fraude informatice.

 

Procurorii Tribunalului Vîlcea au emis ieri seară un mandat de arestare preventivă pe numele lui Yahaia Fawzi Abdul Hamed, cetăţean iordanian rezident în Bucureşti. Acesta a fost reţinut în cazul "Malware", privind fraude informatice.


PRINS PE AEROPORT. Bărbatul, care era dat în consemn la frontieră, a fost reţinut de lucrătorii Poliţiei de Frontieră Otopeni în momentul în care încerca să plece din ţară cu avionul de pe Aeroportul Otopeni. Cetăţeanul iordanian Yahaia Fawzi Abdul Hamed a fost preluat de către poliţiştii pentru combaterea crimei organizate şi de procurorii vîlceni şi condus la sediul DIICOT Vîlcea, unde pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Vîlcea, care au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile. În prezent, cetăţeanul iordanian se află, alături de alte 20 de persoane arestate în acest caz, în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vîlcea.

Tribunalul Vîlcea a emis, miercurea trecută, 21 de mandate de arestare preventivă pe numele celor implicaţi în afacerea "Malware", care le-a produs un beneficiu de peste 400.000 de euro. Miercuri, au fost prezentaţi instanţei 18 adulţi şi un tînăr de 17 ani, ei fiind audiaţi, iar în final Tribunalul Vîlcea a emis mandate de arestare preventivă. Pentru cei 18 adulţi instanţa a decis arestarea pentru 29 de zile, iar pentru minor pentru 19 zile. Totodată, instanţa a emis două mandate în lipsă, pe numele unor persoane aflate în Canada şi Statele Unite.

×
Subiecte în articol: observator