x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR: Trenurile circulă pe toate magistralele feroviare, dar circulația este adaptată la condiții meteo nefavorabile

CFR: Trenurile circulă pe toate magistralele feroviare, dar circulația este adaptată la condiții meteo nefavorabile

03 Ian 2016   •   14:38
CFR: Trenurile circulă pe toate magistralele feroviare, dar circulația este adaptată la condiții meteo nefavorabile

Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind, însă, adaptată la condiţii meteo nefavorabile, informează, duminică, Compania Naţională de Cai Ferate 'CFR' SA.

Echipele feroviare de specialitate fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub cod galben, iar pe segmentele unde situaţia o impune se intervine operativ pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice care se pot înregistra la nivelul şinei, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre modificările care pot interveni în graficul trenurilor, precum şi prin intervenţia permanentă astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă toate rutele de cale ferată. Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pe site-ul www.cfr.ro.

Conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 3 ianuarie, ora 14 - 4 ianuarie, ora 12, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50...55 km/h, iar în sudul Banatului 60...70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub minus 15 grade. În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminica spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40...45 km/h.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.


Sursa: AGERPRES 

×