Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, cercetata in mai multe dosare de coruptie, aflandu-se in asteptarea unui al doilea mandat de arestare preventiva pe numele sau.
In afara dosarului privind despagubirile ilegale de la ANRP, Alina Bica este cercetata in legatura cu fapte petrecute in timpul mandatului de procuror-sef al DIICOT, fiind acuzata ca l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.
Ovidiu Tender s-a autodenuntat in legatura cu mita pe care i-a dat-o Alinei Bica, Denuntul a fost inaintat procurorilor DNA prin intermediul avocatului lui Tender.
Intr-un comunicat al DNA se precizeaza ca imediat după preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, Alina Bica a dispus masuri abuzive prin care a intentionat sa directioneze concluziile si pozitia DIICOT in fata instantei de judecata, urmarind interesele unui inculpat, astfel incat acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare.
Potrivit unor surse judiciare citate de media, inculpatul care a solicitat interventia sefei DIICOT este Ovidiu Tender, care ar fi contactat doi dintre consilierii Alinei Bica, Florin Mihailescu si judecatorul Mihail Udoriu, pentru consiliere in formularea unei aparari in dosarul Carom.
Tender i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Alina Bica. In schimbul ajutorului primit, Tender i-ar fi dat Alinei Bica un teren situat in Snagov si actiuni la una din societatile sale, situata in Fagaras, in valoare de trei milioane de euro.
De asemenea este de precizat faptul ca actiunile respective ar figura pe numele unuia dintre prietenii sotului Alinei Bica.
Ovidiu Tender a fost condamnat, in decembrie 2014, in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind definitiva.