x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cătălin Cîrstoiu, despre traficul din Capitală: Haos

Cătălin Cîrstoiu, despre traficul din Capitală: Haos

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   15:45
Cătălin Cîrstoiu, despre traficul din Capitală: Haos

„Aș putea descrie într-un singur cuvânt traficul din Capitală: haos”, spune candidatul PSD-PNL la Primăria generală a municipiului București, Cătălin Cîrstoiu. El afirmă că „ timpii petrecuți de noi în trafic sunt enormi, sunt de-a dreptul stresanți pentru viața fiecăruia dintre noi”.

„Mergând cu metroul și cu autovehicolul proprietate personală și cu tramvaiul, am constatat ceea ce este evident, că timpii petrecuți de noi în trafic sunt enormi, sunt de-a dreptul stresanți pentru viața fiecăruia dintre noi și aș putea descrie într-un singur cuvânt traficul din Capitală: haos. Aș veni cu un exemplu, Primăria Capitalei a achiziționat 100 de autobuze electrice, din care în trafic sunt 40. Au fost 20, acum sunt 40. De ce? Pentru că nimeni nu și-a imaginat construcția unor stații de încărcare la capetele liniilor, cum era posibil și cum arătau studiile de fezabilitate”, spune Cătălin Cîrstoiu.

El adaugă că Bucureștiului îi sunt necesare măsuri pe termen lung, „proiecte serioase care nu au cum să fie finanțate altfel decât prin fonduri europene, prin atragerea altor surse nonbugetare”.

„Ce credem noi este că Bucureștiul trebuie văzut ca o comunitate, București-Ilfov, pentru că nu putem face abstracție de cetățenii care au domiciliul în București și care locuiesc în Ilfov. De aceea, dincolo de A0, care aduce un plus în accesul în București, am discutat astăzi despre centura veche a Bucureștiului, iar opinia tuturor este că ea ar trebui și ar fi necesar să treacă spre municipalitate. Sunt radialele care străpung cele două inele concentrice, care ar fluidiza mult accesul iar necesitatea evidentă este de a conecta aceste radiale cu niște hub-uri de comunicare cu mijloacele de transport în comun. Aici vorbim de metrou, de necesitatea trecerii metroului tot la municipalitate și extinderea rețelelor de metrou spre Ilfov, asta este o necesitate evidentă”, adaucă candidatul PSD-PNL.

El apreciază că „este vital” să existe Plan real de mobilitate urbană în București.

„Este absolut vital să avem un managament funcțional la nivel de capitală, de la semaforizarea inteligentă, măsuri rapide pentru a limita la orele de vârf staționarea în zonele nonrezidențiale ale mașinilor, mergând până la continuarea proiectului de integrare a semaforizare cu anaiza traficului, sTB, Metrorex, pentru că ele trebuie să fie conectate ca timp de deplasare și ca ore. Nu va fi o schimbare de atitudine de la o zi la alta, pentru că e nevoie să avem niște investiții majore, niște proiecte serioase și mai mult, va fi necesar ca cetățenii să fie parte integrantă în acest plan”, încheie Cîrstoiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cirstoiu trafic Bucureşti haos