x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Am văzut în timp real funcționarea NATO, într-o criză complexă

Ciucă: Am văzut în timp real funcționarea NATO, într-o criză complexă

19 Mai 2022   •   15:13
Ciucă: Am văzut în timp real funcționarea NATO, într-o criză complexă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Caracal, că, într-un context foarte complicat generat de agresiunea ilegală, neprovocată și masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, „am avut ocazia să vedem în timp real funcționarea Alianței noastre, într-o criză complexă”.

„În acest context foarte complicat și provocator pentru noi toți, generat de agresiunea ilegală, neprovocată și masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, România a condamnat invazia și încălcarea dreptului internațional. În același timp, am avut ocazia să vedem în timp real funcționarea Alianței noastre, într-o criză complexă, precum și expresiile de solidaritate pe care aliații și partenerii noștri din UE ni le-au dovedit”, a spus Nicolae Ciucă, într-o declarație comună susținută alături de omiologul său portughez, Antonio Costa, și Klaus Iohannis.

Premierul român a afirmat că „Portugalia a acceptat să ne ofere o contribuție generoasă și suntem foarte recunoscători pentru asta”.

„Participarea dumneavoastră, domnule Prim-ministru, la activitățile de vigilență sporită din România este de o importanță majoră pentru noi, dovadă de înaltă solidaritate și prietenie. Prezența soldaților portughezi aici la Caracal este și demonstrația vie că NATO este alături de toate statele membre, indiferent de unde sunt situate geografic în zona transatlantică. Îmi exprim satisfacția pentru agenda noastră de apărare bilaterală bogată și pentru cooperarea puternică în cadrul NATO. Aș dori să mulțumesc Portugaliei pentru contribuția substanțială la structurile multinaționale din România, la fel cum apreciez profund, de asemenea, participarea Portugaliei la măsurile de vigilență sporită în România. Acest lucru ar putea servi drept exemplu pentru contribuții similare din partea altor Aliați. De asemenea, apreciem foarte mult contribuția esențială a Portugaliei la programul pentru avioanele multi-rol destinate Forțelor armate, precum și achiziția cu succes a altor cinci avioane F-16. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare”, a conchis Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă