x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă anunță că România ar putea fi independentă energetic

Ciucă anunță că România ar putea fi independentă energetic

09 Mar 2022   •   11:59
Ciucă anunță că România ar putea fi independentă energetic
Sursa foto: antena3

România ar putea ajunge să fie independentă energetic, după ce o companie din SUA este interesată să dezvolte capabilități modulare de energie nucleară, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Ieri (marți - n.r.) am avut mai multe activități care au vizat sectorul energetic. Astăzi (miercuri - n.r.) am avut, de asemenea, o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilități de producere a energiei, capabilități modulare de energie nucleară”, a anunțat Nicolae Ciucă înaintea ședinței de guvern.

El spune că la Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca într-un timp relativ scurt, mai precis în luna mai, va fi pusă în funcțiune încă o turbină și astfel se adaugă încă 300 de megawați, iar prin reluarea lucrărilor de finalizare a investiției de la Iernut până la finele anului România va avea cel puțin 210 megawați în plus.

„Ne ajută foarte mult în toate demersurile noastre pentru a putea să producem energie cât mai multe. După întâlnirea de astăzi (miercuri - n.r.) de dimineață există, de asemenea, o perspectivă ca în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Pitești, această companie să poată să finalizeze un demonstrator care, ulterior, va putea, în funcție de rezultate, să treacă la o producție mai mare, astfel încât să putem să sporim și să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus, anume de independență energetică. Până atunci, însă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care noi putem să le luăm pe termen scurt, să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice”, conchide Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă