x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Claudia BudianA: "Ma despart de Stelica!"

Claudia BudianA: "Ma despart de Stelica!"

de Mihai Gavrila    |    09 Feb 2007   •   00:00
Claudia BudianA: "Ma despart de Stelica!"

In ultima ei zi de munca la Parchetul Curtii de Apel Craiova, Claudia Budiana are destule de facut, pentru ca trebuie sa "predea gestiunea".

Dupa ce iubitul ei, Stelian Ionescu, a fost saltat pentru falsificare de carduri, domnisoara Budiana a fost destituita din functia de purtator de cuvant si trebuie sa isi reia activitatea de simplu procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj. E vizibil afectata de cele intamplate in ultimele zile si nu are nici un chef sa mai stea de vorba cu cineva din presa. Dupa lungi insistente, accepta totusi sa vorbeasca, pentru a dovedi ca "tot ceea ce s-a scris s-a scris cu rautate". Insa nu a dorit sub nici un chip sa fie fotografiata.

INADVERTENTE. "Ce sa va spun legat de arestarea lui Stelian? Sunt multe lucruri care nu se leaga. Cateva exemple legate de perchezitia la apartamentul meu: m-au chemat la 12 fara un sfert, iar cand am ajuns acasa totul era facut vraiste. Un aspect interesant e ca presa a aflat ca toata aparatura de contrafacere a cardurilor a fost ridicata de la mine de acasa, ceea ce nu este adevarat. La mine acasa nu au gasit decat ceea ce spun ei ca ar fi hasis, bazandu-se pe o expertiza facuta in noiembrie 2006, desi perchezitia a avut loc abia la 5 februarie! De asemenea, s-a putut citi prin ziare ca au gasit un «adevarat arsenal de arme». In realitate, este vorba despre un singur pistol, pentru care Stelian avea permis de portarma. Dar asta e, ziarele aveau nevoie sa puna totul in spinarea mea, pentru ca am o functie si povestea devenea senzationala", povesteste Claudia Budiana. Totusi, oricat ar fi denaturat ziarele informatia, gravitatea acuzatiilor ramane aceeasi: omul cu care impartea patul risca ani buni de puscarie. "Ma doare foarte mult sa-mi dau seama acum ca Stelica ar fi putut comite acele fapte, insa stiti cum se spune: dragostea e oarba." Chiar si asa, ramane inca o intrebare: intuitia de procuror nu a mirosit nimic din activitatea ilegala a concubinului? "Eu, ca procuror, nu am lucrat pe partea de carduri. Iar el a ascuns foarte bine ceea ce facea. In cei doi ani de cand suntem impreuna, a fost o singura data plecat o luna si jumatate in Italia, insa avea motive, deoarece este in curs de divort cu fosta sa sotie, o italianca."

DESPARTIRE. O alta suparare a Claudiei Budiana tine de faptul ca si-a dezamagit tatal, procuror la temutul Serviciu Teritorial de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. "Tata m-a sfatuit mereu sa incetez relatia cu Stelica, pentru ca proveneam din medii total diferite. Dar eu, luata de valul sentimentelor, nu l-am ascultat. Acum imi pare rau ca vad numele tatalui meu tarat in acest scandal, desi el, saracul, nu are nici o vina." Oricat de mult l-ar fi iubit pe Stelian, Claudia Budiana spune ca relatia dintre ei a luat sfarsit: "Imi pare rau sa-i ingreunez situatia, dar asta este: si el mi-a provocat mie numai neplaceri prin ceea ce facea fara sa-mi spuna. Cat despre mine, nu stiu daca am facut sau nu ceva gresit. E o greseala sa iubesti pe cineva din alt mediu decat tine? Sunt dezamagita de Stelian, sunt surprinsa, spuneti-i cum vreti. Dar sunt om si eu, am si eu suflet, si nu cred ca am gresit undeva iubindu-l".

CONTROLATA DE PARCHET SI DE CSM
Procuroarea Claudia Budiana, fiica de magistrat, aflata in atentia DIICOT, dupa ce concubinul ei, Stelica Ionescu, un cunoscut personaj al lumii interlope craiovene, a fost arestat in baza unui mandat emis de justitia franceza, se afla acum in control "incrucisat". Pe de o parte, inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au inceput deja verificarile la Parchetul Curtii de Apel Craiova cu privire la activitatea procuroarei, dupa cum a declarat ieri vicepresedintele CSM, Dan Chiujdea. Rezultatele acestor verificari vor fi prezentate plenului Consiliului. Pe de alta parte, si procurorul general Laura Codruta Kövesi a dispus ieri efectuarea unui "control operativ" pentru a se stabili daca faptele procuroarei Budiana sunt sau nu de natura penala. Kövesi a declarat ieri la CSM ca daca se va descoperi ca s-au comis fapte penale, atunci va fi intocmit un dosar penal pe numele procuroarei, in caz contrar, fiind vorba doar despre o abatere disciplinara. Claudia Budiana a fost revocata miercuri din functia de purtator de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Craiova si transferata la Parchetul Tribunalului Dolj.
  • Violeta Fotache
  • ×
    Subiecte în articol: observator budiana claud