x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliţia a decis continuarea asumării pe Legea Educaţiei

Coaliţia a decis continuarea asumării pe Legea Educaţiei

de Veronica Micu    |    15 Noi 2010   •   13:03
Coaliţia a decis continuarea asumării pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Dragos Stoica /Jurnalul National
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, că toţi membrii coaliţiei de guvernare au convenit ca procedura de asumare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei naţionale să continue şi că premierul se va adresa Curţii Constituţionale pentru clarificări.

"Primul subiect (discutat în şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă - n.r.) a fost Legea educaţiei. Toată lumea fost de acord că putem continua asumarea şi vom continua asumarea", a declarat Hunor.

Ministrul a spus că, în cursul acestei săptămâni, probabil chiar astăzi, premierul se va adresa Curţii Constituţionale pentru clarificări.

"Sunt patru judecători plus un judecător cu o părere concurentă, care spun că nu există o problemă de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte procedura", a adăugat deputatul Uniunii.

"Nu există o procedură de neconstituţionalitate. Un conflict între Parlament şi Guvern există, dar acest conflict este de altă natură. Asumarea a fost acceptată de Parlament, moţiunea de cenzută a fost depusă. Trebuie continuată asumarea, trebuie citită moţiunea, trebuie votată sau trebuie respinsă şi, în funcţie de acest vot, vom vedea dacă mergem mai departe cu acest guvern sau dacă se votează moţiunea de cenzură, bineînţeles că e o altă situaţie", a arătat Kelemen Hunor.

"Toată lumea a fost de acord cu continuarea procedurii pe asumare", a conchis ministrul.

Surse guvernamentale au declarat, anterior, pentru Mediafax, că Guvernul intenţionează să ceară un punct de vedere Curţii Constituţionale în legătură cu procedura de urmat în privinţa asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

×