x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliţia "greşeşte" iar la neimpozitarea pensiilor

Coaliţia "greşeşte" iar la neimpozitarea pensiilor

de Aniela Nine    |    23 Mar 2011   •   13:43
Coaliţia "greşeşte" iar la neimpozitarea pensiilor
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

157768-senat.jpgDupă votul exprimat la reexaminarea pe reducerea TVA la 5% la alimentele de bază, senatorii coaliţiei au reuşit să repete ”greşeala” din octombrie de la Camera Deputaţilor în ceea ce priveşte o altă cerere de reexaminare, şi anume cea referitoare la neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei.

Concret, în plen senatorii coaliţiei nu au reuşit să se mobilizeze pentru a depăşi numeric la vot senatorii opoziţiei, astfel încât cererea de reexaminare a preşedintelui a fost respinsă şi, implicit, legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei a primit un vot favorabil.

Explicaţia dată după vot de liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a fost stupefiantă; senatorii puterii nici nu au ştiut ce au votat! Rădulescu a susţinut iniţial, întrebat despre această cerere, că ea nici nu a fost supusă la vot pentru ca ulterior, pus în faţa hârtiilor care arătau votul, să mărturisească faptul că, neexistând dezbateri pe proiect, nici nu şi-au dat seama ce proiect se supune la vot. ”Este una dintre greşelile care se petrec în Univers”, a găsit explicaţia liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, întrebat dacă votul de miercuri a fost o repetare a ”greşelii” făcute de putere în octombrie la Camera Deputaţilor.

În Senat puterea are încă majoritate la un vot, dar nu toţi aleşii puterii au fost prezenţi, Rădulescu explicând că unii au fost la diverse întâlniri cu o delegaţie străină sau la un consiliu interministerial. ”

În încercarea de a repara cumva noua greşeală, Rădulescu a mai spus că puterea va contesta votul dat şi va cere reluarea lui într-o proximă şedinţă pe motiv că cererea de reexamniare nu a fost dezbătută ci Geaonă a supus direct la vot proiectul, contrar procedurilor.

Proiectul de lege urmează să ajungă în atenţia Camerei Deputaţilor în calitate de cameră decizională. În solicitarea preşedintelui se preciza că o astfel de măsură ar duce la dezechilibre bugetare majore, respectiv majorarea deficitului bugetar, prin reducerea veniturilor la bugetul de stat. În prezent sunt scutite de la impozitare doar pensiile sub 1.000 de lei.

×