x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coca Cola / Cifre false, daune pe măsură

Coca Cola / Cifre false, daune pe măsură

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Iul 2008   •   00:00
Coca Cola / Cifre false, daune pe măsură

10:11 • Coca-Cola a căzut de acord să plătească 137,5 milioane de dolari pentru stingerea unui proces în care acţionarii au acuzat cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume că a umflat artificial vînzările pentru a creşte preţul acţiunilor.

Coca-Cola a căzut de acord să plătească 137,5 milioane de dolari pentru stingerea unui proces în care acţionarii au acuzat cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume că a umflat artificial vînzările pentru a creşte preţul acţiunilor.

VÎNZĂRI ARTIFICIALE. În cadrul procesului, deschis în octombrie 2000, acţionarii susţin că în 1999, Coca-Cola a forţat mai multe companii care îmbuteliază astfel de băuturi, să cumpere sute de milioane de concentrat folosit la fabricarea băuturilor, pentru a crea impresia că vînzările cresc. Investitorii instituţionali, conduşi de Carpenters Health & WelfaceFund of Philadelphia & Vicinity, au arătat că această practică a umflat artificial rezultatele financiare ale Coca-Cola şi au creat o imagine falsă pentru investitori, asupra situaţiei financiare a companiei. Coca-Cola negase anterior orice implicare în această situaţie dar a acceptat să pună capăt situaţiei pentru a nu intra într-un proces de durată. Suma va fi distribuită tuturor celor care au cumpărat acţiuni Coca-Cola, începînd din 21 octombrie 1999 şi pînă pe 6 martie, 2000. În 2005, Coca-Cola a pus capăt unui proces similar în care erau implicate companii din Japonia.


×
Subiecte în articol: observator