x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod Galben şi Cod Portocaliu de inundaţii pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş

Cod Galben şi Cod Portocaliu de inundaţii pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş

de Agerpres    |    03 Aug 2014   •   15:44
Cod Galben şi Cod Portocaliu de inundaţii pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/ a emis duminică o avertizare hidrologică Cod Galben pentru pentru judeţele Caraş-Severin şi Timiş şi una de Cod Portocaliu pe râurile Bârzava curs inferior şi Moraviţa, curs inferior, ambele în judeţul Timiş.

Avertizările sunt valabile în perioada 3 august ora 14,00 - 4 august ora 16,00.

Hidrologii au dat Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice Moraviţa - bazin superior, Bârzava - bazin superior şi mijlociu, Caraş (judeţele Caraş-Severin şi Timiş).

,,Izolat, cu probabilitate mai redusă, în intervalul 3 august ora 16,00 - 4 august ora 06,00, se mai pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi în alte bazine hidrografice mici din judeţele Caraş Severin şi Timiş', se arată în comunicatul remis de INHGA.

Codul Portocaliu se instituie pe râurile Bârzava curs inferior, Moraviţa curs inferior (judeţul Timiş). INHGA menţionează că aceste sectoare de râu sunt îndiguite.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră'.

×