x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codlea. Accidente identice, în acelaşi loc, în doar 15 minute!

Codlea. Accidente identice, în acelaşi loc, în doar 15 minute!

07 Aug 2015   •   11:26
Codlea. Accidente identice, în acelaşi loc, în doar 15 minute!

Ieşirea din Codlea spre Făgăraş, mai precis intrarea în cartierul Codlea Nord, este un adevărat magnet pentru şoferii grăbiţi sau neatenţi, care produc accidente.

Şi cum, în ciuda numeroaselor cereri, edilii municipiului braşovean nu au făcut niciun demers pentru ca această intrare în cartier să poată fi făcută în sigurantă de către şoferi, locuitorii din zonă spun că tamponările sunt frecvente în zonă, scrie bzb.ro, care citează portalul codlea-info.ro.

Numai joi, 6 august, s-au întâmplat două accidente la un interval de cel mult 15 minute, iar alte două au fost evitate în ultima clipă.

Totul se întâmplă pentru că şoferii care vin dinspre centrul oraşului şi vor să vireze la stânga spre unul din cele mai mari cartiere din Codlea nu beneficiază de o bandă de refugiu pentru această manevră şi astfel locul devine extrem de periculos pentru toţi participanţii la trafic.

Fiind situată la ieşirea din oraş, autovehiculele accelerează în zona acestei intersecţii şi mulţi şoferi nu mai au timpul necesar pentru a frâna şi a evita impactul cu autoturismul care doreşte să vireze la stânga şi este nevoit să aştepte să treacă autovehiculele care circulă din sens opus.



Ieri, şoferul unei dubiţe Mercedes a intrat într-un autotren care frânase tocmai pentru că avea în faţă un autoturism care dorea să vireze la stânga şi nu putea efectua manevra până când nu se elibera sensul opus.

După doar un sfert de oră, un autoturism marca Peugeot condus de o şoferiţă, a semnalizat stânga în acelaşi loc şi a făcut ca episodul să se repete. Un BMW cu numere de Anglia a fost serios avariat în partea din faţă, doar că de această dată nu doar neatenţia şoferului a dus la producerea tamponării, ci şi uleiul de motor scurs pe carosabil, care a făcut ca zona să devină un adevărat patinoar.

Până să ajungă poliţiştii şi pompierii la faţa locului, un alt accident a fost evitat „la mustaţă”. Al doilea s-ar fi putut lăsa cu victime umane, deoarece spre un taxi care oprise să intre în Codlea Nord se îndrepta un TIR al cărui şofer, în disperare de cauză, a claxonat puternic.

Văzând că mastodontul se apropie de el, şoferul taxiului nu a mai ţinut cont că din sens opus veneau alte autovehicule şi s-a strecurat printre două maşini pe strada din cartier, evitând astfel un accident care i-ar fi putut fi fatal.


×
Subiecte în articol: codlea accidente