x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colaborator al Allianz, cercetat de DNA

Colaborator al Allianz, cercetat de DNA

de Violeta Fotache    |    28 Mai 2008   •   00:00

O femeie, reprezentant de vînzări al firmei de asigurări Allianz Ţiriac, cu contract de colaborare, profitînd de renumele societăţii, împreună cu zece complici, a creat o reţea prin care a păcălit 120 de persoane, promiţîndu-le dobînzi de sută la sută în primul an, pentru depunerile în euro.

REŢEA DE ESCROCI

O femeie, reprezentant de vînzări al firmei de asigurări Allianz Ţiriac, cu contract de colaborare, profitînd de renumele societăţii, împreună cu zece complici, a creat o reţea prin care a păcălit 120 de persoane, promiţîndu-le dobînzi de sută la sută în primul an, pentru depunerile în euro. Cazul va fi cercetat de procurorii anticorupţie. Ea a reuşit într-un an şi jumătate să păcălească 120 de persoane.

ZECE COMPLICI. Anchetatorii au descoperit că femeia şi-a creat o adevărată reţea cu scopul escrocării clienţilor, alte zece persoane fiind considerate “complici la infracţiune”, conform unor surse din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. “Cazul a fost declinat către Parchetul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de declinare a competenţei în favoarea DNA. Prejudiciul este de aproximativ trei milioane de euro, potrivit expertizei financiar contabile dispuse în cauză, iar infracţiunile săvîrşite sînt fals, uz de fals şi înşelăciune. Ancheta noastră a pornit la sesizarea firmei de asigurări. Au fost audiate 120 de persoane, din care 33 au depus plîngere penală”, ne-a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvînt al Poliţiei Capitalei. “Complicii” aveau rolul de a aduce noi clienţi şi de a-i convinge să investească sume cît mai mari, avînd în vedere că ei erau plătiţi în funcţie de depunerile clienţilor.

CÎŞTIGURI FABULOASE. Femeia – cap al reţelei –, profitînd de pachetul privind asigurările de viaţă cu componentă investiţională “unit-linked” din portofoliul companiei, vindea de fapt un produs inexistent de asigurare, prezentînd clienţilor ponderea investiţiilor în acţiuni sau obligaţiuni. Surse poliţieneşti ne-au precizat că reprezentantul de vînzări promitea cîştiguri fabuloase pentru depunerile în euro, cu titlu de dobîndă. Femeia vindea iluzia creşterii acestor depuneri cu sută la sută într-un singur an. Ea le prezenta clienţilor extrase de cont inexistente ori grafice cu evoluţii financiare falsificate, hîrtii cu antetul societăţii de asigurări. A convins atît de bine încît victimele au făcut depuneri între 20.000 şi 80.000 de euro.

Reamintim că Allianz Ţiriac a descoperit înşelăciunea încă din vara anului 2007. Compania a reziliat imediat contractul cu reprezentantul de vînzări, a depus plîngere la poliţie şi, în unele cazuri, a returnat banii (661.000 de euro), pe baza documentelor fiscale şi contractuale pe care clienţii păcăliţi le aveau. În prezent, Allianz Ţiriac a implementat un program care permite încasarea primelor de asigurare doar la casieriile societăţii, prin intermediul băncilor sau alte instrumente de plată moderne.

×
Subiecte în articol: observator