x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Nana şi-a încetat activitatea

Comisia Nana şi-a încetat activitatea

04 Iun 2014   •   10:59
Comisia Nana şi-a încetat activitatea

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a decis, astăzi, cu unanimitate de voturi ca activitatea Comisiei Nana să înceteze, după ce a fost începută urmărirea penală în cazul schimburilor de terenuri agricole din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, pe baza raportului Corpului de control al prim-ministrului.

Deputaţii au luat decizia în baza art. 74 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care spune că o comisie de anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectivul ei, informează Agerpres. În această situaţie Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor anunţă organele de urmărire penale că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speţă aflat în activitatea Camerei Deputaţilor. În consecinţă, comisia şi-a încetat activitatea.

În 16 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit în urma sesizării transmise de Corpul de control al premierului.

Potrivit raportului Corpului de control publicat la 8 martie, atribuţiile legale în legătură cu soluţionarea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate de către Comisia locală de fond funciar Nana în perioada 1997-2005 au fost exercitate defectuos, iar reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decât vechile amplasamente ale foştilor proprietari, fără obţinerea consimţământului persoanelor îndreptăţite, cu încălcarea prevederilor legale.

×