x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Companiile se luptă cu lipsa avioanelor, în timp ce la vară ar putea fi un număr record de călători

Companiile se luptă cu lipsa avioanelor, în timp ce la vară ar putea fi un număr record de călători

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   21:30
Companiile se luptă cu lipsa avioanelor, în timp ce la vară ar putea fi un număr record de călători

Marile companii aeriene se confruntă cu lipsa avioanelor din cauza problemelor de producție de la Boeing. Asta în timp ce la vară s-ar putea înregistra un număr record de călători.

Industria se confruntă cu o criză, cererea de călătorii putând să depășească nivelul dinaintea pandemiei. Cererea crește foarte mult în timp ce livrările de avioane noi scad brusc din cauza problemelor de producție de la Boeing.

Transportatorii vor primi anul acesta cu 19% mai puține avioane decât se așteptau din cauza problemelor de producție, a declarat Martha Neubauer, asociat senior la AeroDynamic Advisory, potrivit Reuters.

În același timp, numărul de călători la nivel global ar putea să atingă un nivel istoric de 4,7 miliarde de persoane. Precedentul record a fost de 4,5 miliarde călători în 2019.

Transportatorii aerieni alocă miliarde de dolari pentru reparații ale avioanelor vechi. Acestea sunt mai puțin eficiente din punct de vedere al consumului de combustibilul. În plus, proprietarii plătesc mai mult pentru asigurarea aparatelor de zbor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: companii avioane calatori