x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concediu forţat la SNLO

Concediu forţat la SNLO

de Gabriela Mladin    |    19 Iul 2010   •   00:00
Concediu forţat la SNLO

Aproape 800 de mineri de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia care lucrează în subteran intră în concediu de odihna forţat. Deşi îşi făcuseră alte calcule pentru concedii, minerii s-au trezit cu planurile date peste cap. Conducerea companiei de cărbune i-a forţat pe toţi angajaţii să nu mai vină la serviciu în următoarele trei săptămâni.



Vrând-nevrând, toţi minerii care lucrează în exploatările de subteran din cadrul companiei lignitului din Oltenia intră în concediu de odihnă în perioada 18 iulie -9 august.

Măsura luată pentru cei 800 de salariaţi este ca urmare a lipsei desfacerii. Cărbunele, mai ales lignitul de subteran , nu mai este cerut pe piaţă, iar stocurile companiei sunt arhipline.

Sindicatele spun că au fost de accord cu administraţia în luarea acestei decizii, întrucât trebuie făcute reduceri de cheltuieli. Vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Viorel Temelescu, a precizat că o astfel de măsură este prevăzută în contractual colectiv de muncă.

Nu esdte prima dată când conducerea SNLO apelează la astfel de măsuri. Şi anul trecut, peste 6.000 de angajaţi s-au aflat în concediu forţat timp de opt zile.

Anul acesta, toţi angajatii SNLO, aproape 9.000, s-au aflat şi în şomaj tehnic pentru o lună şi jumătate.

×
Subiecte în articol: observator