x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condescu, agentul electoral al lui Traian Băsescu

Condescu, agentul electoral al lui Traian Băsescu

de Gabriela Mladin    |    04 Dec 2009   •   00:00
Condescu, agentul electoral al lui Traian Băsescu

Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, a anunţat că a semnat un protocol cu Partidul Democrat Liberal pentru susţinerea lui Traian Băsescu în turul doi al alegerilor prezidenţiale.



Prin intermediul unui comunicat de presă, sindicalistul Condescu îndeamnă minerii să voteze în cel de-al doilea tur de scrutin pe Traian Băsescu. În 2004, liderul de sindicat a mai recurs la un asemenea gest, minerii votând în masă cu Traian Băsescu în defavoarea lui Adrian Năstase.

Anunţul privind susţinerea oficială a lui Traian Băsescu în turul doi de către Federaţia Naţională Mine Energie este făcut la câteva zile după ce liderul sindical Marin Condescu a apărut alături de Băsescu la mitingurile electorale ale acestuia de la Motru şi Rovinari.

Federaţia Mine Energie, în fruntea căreia se află Marin Condescu, reprezintă interesele a peste 36.000 de membri din 21 de judeţe ale ţării, se precizează în comunicatul de presă. Prin acelaşi document, sindicalistul, în calitate de preşedinte, îi îndeamnă pe membrii săi să îl voteze candidatul PD-L în cel de-al doilea tur de scrutin, desfăşurat pe 6 decembrie.

Protocolul este semnat de Marin Condescu şi prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu, iar în acesta se prevede finalizarea tuturor demersurilor pentru înfiinţarea celor două companii energetice naţionale, precum şi alocarea de fonduri pentru construirea unor grupuri energetice noi sau modificarea legislaţiei astfel încât jumătate din redevenţa plătită de agenţii economici pentru cărbunele livrat să rămână la comunităţile locale.

Democrat-liberalii se mai angajează şi să promoveze un act normativ prin care asociaţii ale foştilor mineri să poată lua în exploatare cu titlu gratuit exploatările miniere la care a fost oprită activitatea.

Surprinzător, o altă promisiune a democrat-liberalilor precizată în protocol este legată de realizarea unui proiect prin care să fie construit un drum între Bechet, Craiova, Târgu-Jiu, Petroşani şi Deva, promisiune care se regăseşte şi în platforma politică a senatorului PSD Toni Mihail Greblă.

MINERII, BĂSESCU ŞI "SUFLEŢELUL" LUI CONDESCU!
Marin Condescu este unul din susţinătorii vehemenţi ai lui Traian Băsescu. În 2004, un alt comunicat de acest gen a fost transmis mass-media, exact în turul II pentru alegerea preşedintelui. Rezultatul votului a arătat că sindicalistul s-a impus în faţa minerilor, Băsescu înregistrând un scor bun în Gorj.

Evident, gestul acestuia nu a rămas nerăsplătit. Tot ceea ce i-a poftit "sufleţelul" lui Condescu şi a ţinut de Traian Băsescu sau oamenii Partidului Democrat-Liberal i s-a realizat. Din 2004 încoace, în Gorj, Marin Condescu a numit prefecţii, şefii Inspectoratelor de Poliţie, ai deconcentratelor şi secretarii de stat în Ministerul Economiei. Aşa a ajuns, de exemplu, Ionel Manţog secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, deşi avea probleme de Justiţie.

După ce Manţog a fost demis din această funcţie, tocmai datorită dosarelor sale penale, Marin Condescu a venit cu o altă variantă gorjeană şi, evident, tot din PD-L, Cosmin Popescu. Rolul acestuia din urmă s-a văzut într-un rechizitoriu al DNA, în care Popescu este acuzat de favorizarea infractorului. Mai exact, Cosmin Popescu, acum deputat de Gorj, a falsificat un raport de control al Ministerului Economiei în favoarea inculpatului Ionel Manţog, act ce se referea la construcţia din banii companiei de cărbune a vilei lui Manţog.

Marin Condescu este, de asemenea, omul care a deţinut pe numele său mai multe dosare penale. În toate, fără excepţie, a fost scos de sub urmărirea penală sau a primit neînceperea urmăririi penale.

De asemenea, Condescu are foarte multe afaceri în minerit şi energie, unde se ocupă de transportul minerilor, transportul auto de cărbune, servicii de curăţenie şi servicii de turism. Firmele se află pe numele fiicelor, ginerilor şi angajaţilor de la sindicat ai lui Marin Condescu.

×
Subiecte în articol: observator