x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conflict etnic în hochei

Conflict etnic în hochei

de Dragos Stoica    |    14 Dec 2011   •   21:00

Component al lotului national Under 16, hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal si fizic de Ziua Nationala a Romaniei de colegii sai de etnie maghiara.

"Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani. Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cu­vin­te urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude", a povestit, pentru Prosport, juniorul legitimat la Steaua.

Federatia Romana de Hochei pe Gheata a intreprins o ancheta care a confirmat in intregime spusele sportivului. "Faptele sunt regretabile. Cei implicati si-au recunoscut faptele, dar vor plati, pentru ca noi nu toleram asemenea lucruri. Nu cred insa ca ce im­pu­ne o excludere pe viata, sunt doar niste copii de 15 ani", a declarat pre­se­dintele FRHG, Tanczos Barna, care a mai declarat ca va propune ex­cluderea jucatorilor Alfred Antal, Istvan Gereb si Akos Molnar din lotul Un­der 16. COSR va investiga la ran­dul sau ce s-a in­tam­plat la Miercurea Ciuc, comisia ur­mand sa fie condusa de secretarul de stat Ioan Dobrescu, in timp ce Consiliul National pentru Combatarea Discriminarii s-a autosesizat.

×
Subiecte în articol: hochei pe gheata