x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consulul general la Torino demisioneaza in timpul anchetei MAE

Consulul general la Torino demisioneaza in timpul anchetei MAE

de Veronica Micu    |    01 Aug 2008   •   00:00
Consulul general la Torino demisioneaza in timpul anchetei MAE

12:20 • Alexandru Gheorghe Dumitrescu, consulul general al Romaniei la Torino, si-a inaintat demisia Ministerului Afacerilor Externe, motiv pentru care Executivul a decis ieri rechemarea sa in tara.

Alexandru Gheorghe Dumitrescu, consulul general al României la Torino, şi-a înaintat demisia Ministerului Afacerilor Externe, motiv pentru care Executivul a decis ieri rechemarea sa în ţară.


ACUZE. Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, Alexandru Gheorghe Dumitrescu, îşi va încheia misiunea în această funcţie astăzi. Activitatea lui Dumitrescu în fruntea consulatului din Torino era anchetată de MAE încă de luna trecuta, după organizarea bursei locurilor de muncă la Torino, pe 21 iunie. Dumitrescu fusese numit consul general la Torino în aprilie 2007, iar retragerea sa a fost cerută după numai un an de zile, chiar de către ministrul Muncii, Paul Păcuraru, nemulţumit de slaba organizare a bursei locurilor de muncă din 21 iunie, dar şi a celei din 11 aprilie, din localitatea spaniolă Castellon de la Plana. Păcuraru declara că reprezentanţii Consulatului din Torino au anunţat în ultimul moment schimbarea locului în care s-a desfăşurat bursa locurilor de muncă, prin urmare mulţi dintre românii care doreau să găseasca un loc de muncă în ţară nu au putut participa. Mai mult, Păcuraru a mai acuzat şi faptul că a fost ales ca sediu pentru bursa locurilor de munca de la Torino o piaţă "extrem de aglomerată", ceea ce a îngreunat şi mai mult desfăşurarea activităţii.
Consulatul de la Torino, condus de consulul general Alexandru Dumitrescu, a fost inaugurat la sfîrşitul anului trecut, în decembrie, după amplificarea tensiunilor dintre Romînia şi Italia. În total, la consulatul român din Torino activau în 2007 opt persoane, dintre care patru funcţionari diplomatici. Aceştia au în circumscripţie regiunile Vale de Aosta, Piemonte şi Liguria.

×
Subiecte în articol: observator torino