x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CONTRACT NUL - Dalli merge mai departe cu mult tupeu

CONTRACT NUL - Dalli merge mai departe cu mult tupeu

de Monica Andrei Capatos    |    11 Oct 2008   •   00:00

Firma Dalli Exim, cea care deţine monopol pe parcările din Capitală, sfidează cererea primarului general de a intra în legalitate şi de a-şi executa obligaţiile restante.



Firma Dalli Exim, cea care deţine monopol pe parcările din Capitală, sfidează cererea primarului general de a intra în legalitate şi de a-şi executa obligaţiile restante.

"Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, Dalli va continua să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale, respectiv asigurarea serviciului de parcare organizat prin încasarea tarifelor de parcare, din care 55,5 % revin Primăriei Capitalei", se arată în comunicatul dat de societate. Cu alte cuvinte, ce contează ce zice primarul pe baza unui control la faţa locului care a scos la iveală o mulţime de ilegalităţi, "important" este ca firma să meargă înainte şi să ia în continuare bani de la bucureşteni.

Reprezentanţii Dalli Exim mai spun că au primit din partea Primăriei o adresă prin care se soli­cită "desfiinţarea unor spaţii de parcare", apreciind că acest lucru contravine "necesităţilor oraşului şi prevederilor contractului în vigoare". Interesant este că tocmai ei vorbesc acum despre "necesităţile oraşului", în condiţiile în care timp de 13 ani de când au contract cu Primăria Capitalei n-au făcut nici o investiţie. Primarul Oprescu a cerut societăţii Dalli să predea 11 amplasamente din centrul Capitalei, după ce în urma unui control s-a stabilit că firma nu şi-a respectat obligaţiile contractuale. "Sper ca sfârşitul anului să marcheze şi finalul acestui subiect. Există chiar o încercare de extindere a parcărilor Dalli, deşi am anunţat de aproape trei luni că le voi rezilia contractul. Este vorba de lucrările din spatele Tribunalului Bucureşti, pe care Dalli le-a început în baza unei dispoziţii semnate de fostul director, Gheorghe Udrişte (n.r – subiect semnalat de Jurnalul Naţional)", a spus Oprescu.

×
Subiecte în articol: observator dalli