x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil rapit de propria mama

Copil rapit de propria mama

10 Ian 2005   •   00:00

Un copil de numai 7 ani a fost rapit in stil mafiot de un comando platit de propria mama. Recuperatorii i-au "tocat" marunt pe tatal baietelului si pe concubina acestuia.

COMANDO. Un grup de necunoscuti inarmati cu bate si cagule pe cap au patruns in urma cu trei nopti in locuinta unui barbat din localitatea constanteana Lipnita pentru a-i rapi copilul, un baietel de numai 7 ani. Agresorii au dat buzna peste Marinas Anton si concubina acestuia, Mariana Dima, pe care au inceput sa-i loveasca. Mai mult, mascatii au intrerupt legatura telefonica, au smuls firele de alimentare cu energie electrica si au intepat rotile autoturismului parcat in curte. Ei s-au napustit asupra celor doi si i-au lovit de mai multe ori cerandu-le sa le spuna unde se afla copilul. Cei patru necunoscuti l-au luat pe Viorel Ionut Anton, de 7 ani, si l-au dus la Calarasi, oras in care locuieste de altfel si mama copilului. La scurt timp, poli-tistii au fost anuntati de rapirea baiatului si au inceput cercetarile pentru a stabili ce s-a intamplat. Ei au fost sesi-zati chiar de mama acestuia, Magdalena Florentina Apostol. Femeia a recunoscut ca si-a trimis copilul sa-si viziteze tatal, in Lipnita, dar, potrivit intelegerii, el trebuia sa-l tina doar o zi. Dupa ce a trecut aproape o saptamana, mama s-a gandit sa-si ia copilul inapoi. Nu a ales calea legala, ci pe cea ilegala. A apelat la un grup de recuperatori carora le-a cerut sa-i recupereze fiul. Gheorghita Bujor, de 36 de ani, din Calarasi, a plecat impreuna cu alti trei tovarasi sa aduca minorul si atunci au patruns in forta in locuinta lui Marinas Anton. Dupa ce l-a luat pe baiat, Gheorghita Bujor nu l-a incredintat mamei, asa cum fusese intelegerea, si l-a dus la locuinta sa. Cu ajutorul informatiilor furnizate de mama, politistii au reusit sa-i identifice pe atacatori. Anchetatorii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de violare de domiciliu in forma agravata si lipsire de libertate si in functie de numarul de ingrijiri medicale ale victimelor vor intocmi dosar penal pe numele celor patru agresori. (Mariana Craciun, Eduard Pascu)

RAZBUNARE
Politistii care au anchetat acest caz mai putin obisnuit sustin ca motivul pentru care femeia a pus la cale rapirea propriului copil nu este, cum s-ar crede, iubirea afectuoasa pentru minorul pe care, "din neatentie, l-a uitat" timp de aproape o saptamana la fostul sot, ci razbunarea. Pentru ca totul sa para veridic, mama si-a aranjat si un alibi, motivand ca s-ar fi aflat la o onomastica. In fapt, cei doi soti erau despartiti de mai mult timp, copilul fiind incredintat mamei, care, la randul sau, il da in grija bunicilor, tatal legitim avand dreptul de a-si vedea fiul, au precizat anchetatorii.

×
Subiecte în articol: mama observator