x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copilul de patru ani, aflat în comă după anestezie, a murit la spital. Dosar penal pentru ucidere din culpă 

Copilul de patru ani, aflat în comă după anestezie, a murit la spital. Dosar penal pentru ucidere din culpă 

12 Feb 2020   •   18:59
Copilul de patru ani, aflat în comă după anestezie, a murit la spital. Dosar penal pentru ucidere din culpă 

Copilul de patru ani, intrat în comă după anestezia la stomatolog, a murit la spital, a anunțat Antena3.

Potrivit surselor Antena 3, micuțul a intrat în stop cardio-respirator puțin după ora 18.00 şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Părinţii au fost alături de fiul lor până la final.

Poliţiştii argeşeni efectuează  acum cercetări pentru ucidere din culpă în cazul copilului în vârstă de 4 ani din Piteşti, care a murit în urma unei anestezii efectuate la o clinică stomatologică.

"Referitor la cazul copilului transportat la spital în urma unei proceduri medicale stomatologice, având în vedere modificarea situaţiei juridice, urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă", precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Conform aceleiaşi surse, încă de zilele trecute au fost luate măsuri pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar în prezent se aşteaptă concluziile de natură tehnică, în urma verificărilor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie. Potrivit ministerului, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea sanitară de funcţionare.

De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti, unde un copil a intrat în comă în urma unei astfel de proceduri medicale, informează Ministerul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: copil mort