x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Craiova - Pruncul furat nu a fost gasit

Craiova - Pruncul furat nu a fost gasit

de Mihai Gavrila    |    30 Sep 2006   •   00:00
Craiova - Pruncul furat nu a fost gasit

Disparitia bebelusului din Maternita-tea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova da batai de cap politistilor. La mai bine de 24 de ore de la con-statarea disparitiei, politistii aveau doar o lista de sus-pecti. Vizionarea casetelor cu inregistrarile camerelor video din spital nu a condus la nici un rezultat. Tatal copilului a fost audiat aseara de politisti.

La mai bine de 24 de ore de la disparitia unui bebelus din Maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova, politia craioveana are doar o lista lunga de supecti.

Initial, s-a crezut ca hotul va fi repede descoperit, deoarece holurile spitalului sunt supravegheate video.

ABANDONAT IN SPITAL. Baietelul disparut avea doua luni. El provine dintr-o relatie de concubinaj a unor rromi saraci din comuna doljeana Motatei. Mama sa, Marinela Urata, de 32 de ani, l-a abandonat dupa nastere, invocand starea materiala precara si faptul ca tatal copilului, Ion Golaliu, este nevazator. De altfel, si copilul suferea de o tumoare maligna la ochiul stang, mostenita de la parinte. Personalul medical al unitatii sanitare sustine ca in perioada in care micutul a ramas in maternitate, el a tot fost vizitat periodic de o femeie. Aceasta sustinea ca este o matusa a copilului, insa nimeni nu i-a cerut nici un act care sa ateste aceasta calitate. Angajatii maternitatii au constatat disparitia copilului joi, in jurul orei 17:30. Nimeni nu vazuse ceva suspect in aglomeratia de pe holurile spitalului aflat in timpul orelor de vizita. Paza spitalului este asigurata de SC CIVITAS, cea mai mare firma de profil din Dolj. Copilul a fost cautat vreme de o ora, dupa care a fost chemata politia.

PRIMELE MASURI. Directorul medical al spitalului, Dragos Margaritescu, a declansat deja o ancheta interna pentru a stabili cum a fost posibila disparitia bebelusului. "Vom lua declaratii de la asistente si de la personalul de paza. In spital avem amplasate camere de luat vederi ce apartin firmei de paza. Exista inregistrari care au fost predate deja politiei", a spus directorul. Comisarul Georgel Enescu, seful IJP Dolj, a declarat ieri ca politistii au intocmit o lista cu mai multi suspecti in cazul bebelusului rapit joi dupa-amiaza. "Noi am preluat casetele de la camera de supraveghere de la intrarea in spital si acum prelucram imaginile pentru a le putea viziona in sistemul nostru. Nu ne facem iluzii in ceea ce priveste imaginile, pentru ca pe acolo trec zilnic foarte multe persoane", a explicat seful IJP Dolj.
VERIFICARI
Desi primele informatii vehiculau ideea ca bebelusul ar fi fost furat chiar de mama sa, reprezentantii Directiei Judetene pentru Protectia Copilului Dolj spun ca parintii sunt foarte bulversati de disparitia copilului, pe care, brusc, il vor inapoi. "Chiar daca erau saraci, parintii isi vor copilul inapoi. Bebelusul era in evidenta noastra pentru ca avea probleme de sanatate. Urma sa-l integram in familie, dar din pacate acum a disparut", a declarat purtatorul de cuvant al DJPC Dolj, Claudia Nedelet. Politia verifica mamele din judet care au nascut in ultimele zile si si-au adus copiii acasa daca nu cumva au unul in plus!
INGRIJORARE
Disparitia bebelusului reprezinta un fenomen care trebuie sa ingrijoreze autoritatile, dupa finalizarea anchetei urmand sa fie stabilite masurile ce se impun pentru a evita astfel de incidente, a declarat ieri ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. "Poate ca ar trebui sa regandim sistemul de paza din spitale", a mai precizat ministrul Nicolaescu. De asemenea, seful Oficiului Roman pentru Adoptii, Theodora Bertzi, a declarat ca astfel de incidente au mai fost si in maternitatile din Oradea si Buzau, lucru contrazis de chestorul Bujor Florescu, seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul IGPR.

×
Subiecte în articol: observator