x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creștere a traficului la granița cu Ungaria și Bulgaria. Recomandările Poliției de frontieră

Creștere a traficului la granița cu Ungaria și Bulgaria. Recomandările Poliției de frontieră

13 Aug 2022   •   10:27
Creștere a traficului la granița cu Ungaria și Bulgaria. Recomandările Poliției de frontieră
Sursa foto: Hepta

Polițiștii se așteaptă ca în minivacanța de Sfânta Maria să se înregistreze o creștere a traficului în special la granița cu Bulgaria și Ungaria.

Potrivit Poliției de frontieră, vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire aproximativ 345.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 83.440 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost aproximativ 169.000 de persoane, cei mai mulți dintre ei intrând pe la frontiera cu Ungaria, aproximativ 57.000 persoane.

Vineri, cele mai aglomerate puncte de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, au fost Nădlac II, cu peste 77.600 de persoane, Giurgiu, cu peste 38.100 de persoane și Vama Veche, cu peste 19.100 de persoane.

„Având în vedere că a început minivacanța de Sfânta Maria și mulți cetățeni români călătoresc în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează, de asemenea, o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria. Astfel, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate”, a transmis Poliția de frontieră.

În ceea ce privește cetăţenii ucraineni, 12.465 au intrat în România în cursul zilei de vineri, în scădere cu 3,08% faţă de ziua precedentă.

(sursa: Mediafax)

×