x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crima din Primaverii - Legitima aparare, sub semnul intrebarii

Crima din Primaverii - Legitima aparare, sub semnul intrebarii

de Mihai Gavrila    |    01 Mar 2007   •   00:00

Magistratii Curtii de Apel Craiova au hotarat suspendarea procesului in care sotul Romanitei Iovan este acuzat de omucidere, din cauza unor exceptii de neconstitutionalitate invocate de Mariana Stefan, avocatul Mihaelei Balanel.

"Articolul nr. 44 din Codul Penal introduce notiunea de aparare legitima si pentru cazurile in care se protejeaza anumite bunuri sau proprietati. Acest articol incalca insa articolul 2 din Conventia Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, care recunoaste legitima aparare doar ca urmare a unui atac adus la viata celui in cauza", a declarat avocata partii vatamate.

Avocatul lui Adrian Iovan, Cristian Sarbu, a solicitat respingerea cererilor formulate de Mariana Stefan, insa judecatorii au hotarat suspendarea procesului pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta asupra celor doua articole.

La Curtea de Apel Craiova se judeca procesul prin care Mihaela Balanel contesta neinceperea urmaririi penale in dosarul in care Adrian Iovan este acuzat ca l-a ucis pe fratele ei, Bogdan Iancu. In urma cercetarilor in dosarul "Crima din Primaverii", anchetatorii bucuresteni au decis ca Iovan se afla in legitima aparare atunci cand a tras in Iancu, la data de 6 octombrie 2005.

×
Subiecte în articol: observator