x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criminalul din Galati, prins la Tulcea

Criminalul din Galati, prins la Tulcea

de Petru Zoltan    |    07 Aug 2008   •   00:00
Criminalul din Galati, prins la Tulcea

Alexandru Ionel Abacu, asasinul casierei de la casa de amanet "Romero” din Galati, a fost prins, ieri, in judetul Tulcea, de politistii de frontiera de la Punctul de Frontiera Isacea. Acesta era cautat de politisti  dupa ce a fugit din Centrul de Minori, unde fusese internat pe durata cercetarilor.



Alexandru Ionel Abacu, asasinul casierei de la casa de amanet "Romero” din Galaţi, a fost prins, ieri, în judeţul Tulcea, de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Frontieră Isacea. Acesta era căutat de poliţişti  după ce a fugit din Centrul de Minori, unde fusese internat pe durata cercetărilor.

În urma executării misunilor de supraveghere şi control a zonei de competenţă, poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe Alexandru Ionel Abacu (18 ani), principalul suspect în cazul asasinatului de la casa de amanet din Galaţi. Acesta se afla într-un cort, la aproximativ un kilometru, în aval, de zona bacului I.C. Brătianu. În momentul reţinerii Alexandru Abacu, originar din oraşul Târgu Bujor, nu a opus rezistenţă. Potrivit poliţiştilor de frontieră, suspectul a fost găsit în urma unor informaţii primite de la localnici, care au spus că în zona bacului I.C. Brătianu se află o persoană care corespunde semnalmentelor anunţate de autorităţi. În cort se aflau mai multe ziare, în care Abacu apărea pe prima pagină.  

ASASINATUL. În dimineaţa zilei de 14 iunie, mascat şi purtînd mănuşi, Alexandru Abacu a încercat să jefuiască casa de amanet "Romero”, din cartierul gălăţean Micro 40. După ce a pătruns prin acoperişul amanetului, Abacu a fost surprins de vînzătoarea Mirela Stresina. Atunci, Abacu a ucis-o cu 14 lovituri de cuţit. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit atunci că "un individ a patruns înainte de deschiderea casei de amanet în incinta acesteia cu intentia clara de a comite un jaf. În momentul în care Mihaela Stresina, casiera care lucra acolo, a intrat în casa de amanet, a fost atacata cu un cutit de catre intrus. Victima a murit dupa ce agresorul a lovit-o cu acel cutit de 14 ori”. Tînărul a fost identificat pentru că îi mărturisise iubitei că avea de gînd să comită un jaf şi i-a cerut acesteia o foarfecă pentru tăiait tabla, cu care a tăiat acoperişul casei de amanet.

×
Subiecte în articol: observator