x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu baldachinul pe malul marii

Cu baldachinul pe malul marii

de Catalina Iancu    |    12 Aug 2005   •   00:00
Cu baldachinul pe malul marii

Am petrecut cu vreo cativa ani in urma o vacanta la Cap Aurora. Am ramas cu impresia ca este locul unde nu se intampla nimic si ca e cea mai saraca statiune de pe Litoral. Dar am avut o surpriza-surpriza, mai ceva ca la Andreea Marin la emisiune!

Am plecat cu echipa sa cautam Cap Aurora, dar deja ne gandeam ca nu vom gasi nimic interesant. Din cauza sensurilor unice am trecut de doua ori prin acelasi loc. Am intrebat in stanga si-n dreapta, dar nimeni nu stia unde-i "capul" Aurorei. In fine, am gasit un localnic care ne-a lamurit ca suntem... la fata locului. Care va sa zica eram chiar acolo si nu stiam, asa-i de "mare" statiunea. Ca sa ajungem in zona plajei, am trecut printr-un hotel, cel mai mare din zona. Am traversat holul si am pasit direct in gradina. "Am ajuns in rai", acesta a fost gandul pe care l-am rostit cu totii cu voce tare si-n acelasi timp. Si chiar parca era Edenul: iarba verde, arbusti tunsi frumos, flori de toate culorile de parca poposise curcubeul in gradina. Am aflat ca Aurora se situeaza intre Diamant si Opal. Aici, toate hotelurile au denumiri de pietre pretioase: Safir, Topaz, Onix. Si atmosfera este tot pretioasa, dupa cum aveam sa constatam. Trei golfulete, unul mai frumos ca altul, numai bune de fotografiat. Terase una langa alta, toate cu vedere la mare. Locuri de parcare chiar pe faleza. Sezlonguri si umbrelute. Un parculet pentru copii, dotat cu toate cele necesare: leagan, tobogan, balansoar si, evident, nisip.

CA-N POVESTE. Din cativa pasi am si ajuns la celalalt capat al statiunii. Dintr-o data ne-am trezit parca pe alta lume. In ultima portiune de plaja, acolo unde anul trecut erau doar doua bazine micute, a aparut un decor ca de poveste: piscina, becuri pe faleza, paturi simple, duble sau cu perdelute, cu lenjerii albe, apretate, masute si scaunele din lemn, ba chiar si cufere facute din impletituri, pentru haine si bagaje. Sa tot stai sa admiri peisajul, caci primul rand de baldachine dotate cu cate patru-cinci perne mari sunt asezate chiar pe mal, unde se sparg valurile. Am aflat ca patron este unul dintre baietii de la Flamingo. Si are urma-toarele tarife la patul... de pe plaja: 150.000 de lei vechi cel de-o persoana, 400.000 de lei vechi - patul matrimonial si 500.000 de lei vechi baldachinul. Pentru design, curatenie si ambient, gazdele au de la noi o bila alba!

"PROPRETY KEEP OUT"
Am cautat si un loc unde sa luam pranzul. Soferul, mai cu tupeu, l-a intrebat pe primul barman care ne-a iesit in cale unde putem sa mancam bine, mult si ieftin. "La noi in nici un caz!", a raspuns chelnerul. La cativa metri am dat de-un cuptor pe care scria "Proprety keep out". Am mai descoperit ca terasele din Cap Aurora au meniul scris si-n ruseste, fiindca aici vin multi turisti din tara vecina.

×
Subiecte în articol: observator