x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Culmea culmilor - Cutitarul a lovit langa inspectorul-sef

Culmea culmilor - Cutitarul a lovit langa inspectorul-sef

de Eugenia Mihalcea    |    10 Dec 2005   •   00:00
Culmea culmilor - Cutitarul a lovit langa inspectorul-sef

Inspectorul general scolar, Gheorghe Alexe, si cativa inspectori scolari ai Capitalei se aflau in Scoala Centrala la o sedinta in momentul in care eleva din clasa a XI-a era injunghiata. Inspectorul general scolar, Gheorghe Alexe (foto), si cativa inspectori scolari ai Capitalei se aflau in Scoala Centrala la o sedinta in momentul in care eleva din clasa a XI-a era injunghiata. Cu toate acestea, seful ISMB a declarat ca nu a stiut ce s-a intamplat decat la cateva ore dupa incident, cand a fost sunat de secretarul de stat, Paloma Petrescu.

NEVAZATOR. "La ora 9:50 am intrat in scoala, dar nu am observat nimic, ne-am desfasurat activitatea, iar la 10:30 s-a terminat sedinta si am parasit incinta unitatii de invatamant", a declarat ieri Alexe. Colegii i-au semnalat atunci prezenta masinii de Politie pe strada, dar Gheorghe Alexe a spus ca, fiind o strada importanta, nu a banuit nimic. El a povestit ca, dupa terminarea sedintei, si-a luat paltonul din cabinetul directoarei, care nu era in birou, si a plecat pentru ca "avea o groaza de lucruri de facut". Inspectorul responsabil pe Sectorul 2, Radu Vasile, stia de incident, conform lui Alexe, dar nu a informat ISMB, drept urmare va fi si el anchetat. Echipa ISMB s-a intors la Scoala Centrala abia la ora 15:00.

Directoarea Scolii Centrale din Bucuresti, Svetlana Bodnaras, a fost propusa pentru destituire de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti din cauza deficientelor din activitatea manageriala a acesteia, dupa cum precizeaza raportul ISMB.

MINISTERUL. Ministrul Educatiei nu este multumit de raportul primit de la ISMB si a decis sa ancheteze pe cont propriu daca va aproba demiterea directoarei Bodnaras Svetlana. Ministrul Mihail Hardau se va intalni azi cu reprezentantii parintilor si ai elevilor din institutia de invatamant, care ieri si-au continuat protestul in fata scolii. Ei vor participa astazi la un miting de protest.

RAPORTUL. Directoarea Scolii Centrale a fost acuzata de inspectorat ca nu a asigurat securitatea elevei injunghiate si, in loc sa-l dea afara pe tanarul care o insotea, l-a poftit in biroul directorului adjunct, desi se stia ca barbatul era recidivist. Seful ISMB a precizat ca ancheta va continua si in cazul directorului adjunct, intrucat acesta a organizat o competitie sportiva in acea zi in scoala, dar tocmai ea nu era prezenta in liceu, la actiune. De asemenea, ancheta ISMB o vizeaza si pe diriginta elevei.

In urma cercetarii s-a stabilit ca, desi Iamandi Antoanela Simona a avut anul trecut 235 de absente, din care 176 motivate, media la purtare i-a fost scazuta doar la 9, iar in acest an scolar eleva are 38 de absente nemotivate, in cataloage nefiind consemnata nici o sanctiune prevazuta de Regulamentul Scolar.

ANCHETE
Inspectoratul General al Politiei Romane a dispus o ancheta interna legata de modul in care a reactionat politistul de la crima organizata, care a fost sunat de directoarea Scolii Centrale in ziua in care a fost injunghiata o eleva a liceului. Directorul Svetlana Bodnaras declara dupa producerea incidentului ca, inainte ca eleva sa fie agresata, l-a sunat pe politistul care lucra la dosarul lui Constantin Groza. Ea a adaugat ca acesta i-ar fi spus ca nu are nici un motiv sa vina la scoala sa-l ia pe tanar, dar, daca se intampla ceva, sa-l informeze. Peste 300 de jandarmi s-au alaturat politistilor, incepand de ieri si pana in ultima zi de scoala inaintea vacantei de iarna, pentru a mentine ordinea publica in imprejurimile a 72 de unitati de invatamant si in patru parcuri din Capitala, in conditiile cresterii infractionalitatii.
×
Subiecte în articol: observator scoala ismb