x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum era impartita MITA la Primaria sectorului 1

Cum era impartita MITA la Primaria sectorului 1

18 Iun 2015   •   19:59
Cum era impartita MITA la Primaria sectorului 1
Sursa foto: Adrian Manolache

Banii primiţi ca mită ar fi fost împărţiţi între primarul Andrei Chiliman şi apropiaţii săi - Vlad Moisescu, Ioana Costescu, Ion Brad - şi ar fi ajuns şi la filiala PNL Sector 1, au declarat pentru AGEPRES surse judiciare.

Citește și Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, reținut de DNA!

Potrivit surselor citate, Chiliman ar fi primit 30% din sumă, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad şi 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.

Sursele citate susţin că diferenţa de 15% ar fi fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care ar fi sprijinit, în diferite modalităţi, la derularea activităţilor ilicite.

Procurorii DNA Ploieşti anchetează fapte care se referă la plata unei sume de 300.000 de lei, în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrând în posesia banilor prin intermediul unor persoane de încredere - Ioana Costescu şi consilierul local Ion Brad, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate susţin că persoane ce deţin sau au deţinut funcţii în partide politice precum şi funcţionari publici cu atribuţii de conducere ar fi pretins şi primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publică pentru Sectorul 1 Bucureşti.

Potrivit surselor, o parte din banii încasaţi de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei încasaţi de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitaţi, la dispoziţia lui Gheorghe Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, scoşi în numerar şi folosiţi în interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, în schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat în vederea obţinerii, de la Primăria Sectorului 1 Bucureşti, a contractului din 13 septembrie 2011.

Aceleaşi surse au precizat că ar fi vorba de contractul având ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de construcţii privind lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 1 Bucureşti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier, încheiat între administraţia locală - în calitate de achizitor şi SC Romair Consulting SRL - în calitate de prestator.

Banii ar fi fost fost plătiţi, au mai arătat sursele, urmare unei înţelegeri avute de Boeru cu Moisescu şi Costescu, acesta din urmă fiind consilierul primarului Andrei Chiliman.

×