x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Andrei Chiliman, scos din sediul DNA Ploiești și dus în arestul poliției

Primarul Andrei Chiliman, scos din sediul DNA Ploiești și dus în arestul poliției

18 Iun 2015   •   20:34
Primarul Andrei Chiliman, scos din sediul DNA Ploiești și dus în arestul poliției
UPDATE - Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost scos joi seară încătușat din sediul DNA Ploiești, după aproximativ șapte ore.

Potrivit DNA, Chiliman a fost reținut pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Edilul va dus în arestul IJP Prahova, care se află la Câmpina, urmând a fi prezentat vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La ieșire din DNA, Andrei Chiliman a spus că nu comentează acuzațiile procurorilor și a negat că ar fi primit comisioane.


Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reţinut joi seară de procurorii DNA Ploieşti, după mai multe ore de audieri, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare

Citește și Cum era impartita MITA la Primaria sectorului 1

Știrea inițială - Procurorii DNA Ploieşti efectuează joi percheziţii la Primăria sectorului 1 într-un dosar în care sunt vizaţi primarul Andrei Chiliman şi alte trei persoane, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit acestora, în dosar sunt cercetate mai multe infracţiuni, între care cea de trafic de influenţă.

Andrei Chiliman şi cele trei persoane vor fi conduse la sediul DNA Ploieşti pentru audieri.

Procurorii DNA Ploieşti efectuează joi percheziţii în şapte locaţii situate în municipiul Bucureşti, dintre care una este sediul unei instituţii publice, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie comise în perioada 2006-2015.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de corupţie comise în perioada 2006-2015. În cursul zilei de 18 iunie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în şapte locaţii situate în municipiul Bucureşti, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis joi.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au legătură cu un dosar în care sunt vizaţi primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi alte trei persoane.

Sursele citate au precizat că sunt cercetate mai multe infracţiuni, între care cea de trafic de influenţă.

Andrei Chiliman şi cele trei persoane vor fi conduse la sediul DNA Ploieşti pentru audieri, au precizat sursele citate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Ştire în curs de actualizare.


×
Subiecte în articol: andrei chiliman retinere dna dna ploiesti