x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel Brașov a respins cererea avocatului care a contestat restricțiile de circulație pe timp de noapte

Curtea de Apel Brașov a respins cererea avocatului care a contestat restricțiile de circulație pe timp de noapte

25 Mar 2021   •   15:18
Curtea de Apel Brașov a respins cererea avocatului care a contestat restricțiile de circulație pe timp de noapte

Curtea de Apel Brașov a respins, joi, cererea avocatului Alexandru Silviu Goga de suspendare a restricției de circulație pe timp de noapte după ora 22:00, în procesul în care se judecă cu Guvernul și Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Decizia poate fi atacată în termen de cinci zile de la comunicare.

„Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Goga Alexandru Silviu, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României formulată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne", se arată în decizia instanţei, postată pe portalul instanţelor de judecată.

Alexandru Silviu Goga și-a argumentat demersul afirmând că nu este demonstrată „legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire și îmbolnăvirea cu virusul COVID-19 și necesitatea ca să se extindă restricția pe timp de noapte de la 23:00 la 22:00”. Acesta a mai precizat că „nu există niciun fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea”.  

×