x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuscrul lui Traian Basescu, audiat de DIICOT in Dosarul Bancherilor

Cuscrul lui Traian Basescu, audiat de DIICOT in Dosarul Bancherilor

04 Apr 2013   •   18:18
Cuscrul lui Traian Basescu, audiat de DIICOT in Dosarul Bancherilor

Cuscrul presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Ionescu, este audiat joi dupa-amiaza la sediul DIICOT, in dosarul "Bancherilor", unul dintre cele mai mari dosare de frauda bancara din Romania.

 
Potrivit televiziunilor de stiri, Gheorghe "Bebe" Ionescu este audiat in calitate de martor in dosarul respectiv, de catre procurorii DIICOT si a raspuns la intrebarile anchetatorilor.
 
Conform acestora, numele lui Gheorghe Ionescu aparea in interceptarile din dosarul bancherilor, iar Realitatea TV anunta ca cei care erau interceptati spuneau ca nu li se va intampla nimic intrucat il cunosc pe cuscrul presedintelui.
 
Magistratii Tribunalului Calarasi au arestat luni 16 dintre cele 18 persoane retinute pentru frauda bancara intr-un dosar cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.
 
Suspectii sunt acuzati ca ar fi dat bani cu camata si foloseau credite luate cu acte false pentru a-i recupera.
 
In noaptea de duminica spre luni, procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pe numele a 18 persoane acuzate de fraude bancare in dosarul respectiv. Tot in acest dosar au mai fost audiati, in urma cu mai multe luni, cativa bancheri si anghajati ai ministerului Economiei.
 
Procurorii sustin ca, incepand cu anul 2004, mai multi membri ai gruparii au achizitionat, prin credite bancare, imobile la preturi mici pe care le-au folosit ulterior, dupa o supraevaluare si "cosmetizare", la obtinerea creditelor bancare frauduloase.
 
"Membrii grupului infractional organizat, structurat pe paliere de executie, au realizat o activitate infractionala conexa faptelor pentru care se efectueaza cercetari in dosarul penal instrumentat de catre procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti, privind comiterea unor fraude bancare de proportii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan si Ruse Daniel", sustine DIICOT. 

×