x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur, noaptea trecută, în judeţul Vrancea

Cutremur, noaptea trecută, în judeţul Vrancea

02 Dec 2016   •   09:31
Cutremur, noaptea trecută, în judeţul Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 0:27, în judeţul Vrancea, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 106,4 kilometri.

Mişcarea tectonică s-a produs la 4 kilometri de localitatea Paltin din judeţul Vrancea, la 42 de kilometri de Focşani şi 156 de kilometri de Capitală, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

În ultimele două zile s-au mai produs în România două cutremure de peste trei grade pe Richter, respectiv unul de 3,8 grade, care a avut loc miercuri, iar celălalt joi, dar de 3,6 grade pe scara Richter, ambele având epicentrul în judeţul Vrancea.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, şi a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter şi s-a înregistrat în data de 29 martie, în judeţul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mişcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur vrancea seism județul Vrancea