x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuvântul magic ce menţine armonia unei căsnicii - Studiu

Cuvântul magic ce menţine armonia unei căsnicii - Studiu

23 Oct 2015   •   14:36
Cuvântul magic ce menţine armonia unei căsnicii - Studiu

Exprimarea recunoştinţei este ingredientul magic care face căsniciile fericite, a concluzionat o echipă de cercetători americani, citaţi de Dhnet.be.

Într-un studiu publicat în revista Personal Relationships, cercetătorii de la Universitatea din Georgia (SUA) au examinat legătura care ar putea exista între o situaţie financiară dificilă şi calitatea vieţii conjugale, analizând în special comunicarea dintre membrii cuplurilor şi în particular exprimarea recunoştinţei de către soţi.

Printr-o anchetă realizată la telefon, echipa de cercetători a intervievat 468 de persoane căsătorite, cărora le-au fost puse întrebări despre situaţia lor financiară, despre modalităţile de exprimare a recunoştinţei în cuplu, dar şi despre modurile în care comunică.

Rezultatele studiului au indicat că manifestarea recunoştinţei între soţi este predictorul cel mai coerent şi mai semnificativ pentru calitatea vieţii conjugale.

"Am constatat că a te simţi apreciat şi a şti că soţul /soţia vă stimează influenţează felul în care vă simţiţi în cuplu, cât de puternic este angajamentul dumneavoastră şi credinţa că acesta va dura", susţine Ted Futris, co-autor al studiului şi profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Rezultatele "arată puterea unui simplu mulţumesc", explică, la rândul său, Allen Barton, autorul principal al cercetării. "Chiar dacă un cuplu trece prin momente dificile în alte arii ale vieţii, recunoştinţa într-o relaţie poate contribui la o căsnicie fericită", a subliniat el.

×
Subiecte în articol: cuplu