x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacia Sandero, un nou model de 9.200 euro

Dacia Sandero, un nou model de 9.200 euro

de Dragos Stoica    |    18 Iun 2009   •   00:00
Dacia Sandero, un nou model de 9.200 euro
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

Producătorul de la Mioveni a prezentat ieri o nouă versiune a primei compacte româneşti, aceasta având un preţ de pornire de 9.200 de euro. Transmisia integrală va veni însă de abia cu SUV-ul preconizat să apară în 2010.



După ce a văzut lumina zilei anul trecut, prima maşină compactă românească, Dacia Sandero, are de ieri o nouă versiune. Denumită Stepway, noua maşină se deosebeşte de modelul de bază prin garda la sol înălţată cu 20 de milimetri, precum şi prin câteva elemente de design, vizibile inclusiv la interior, unde bordul a fost puţin restilizat. Printre altele, dotările opţionale ale versiunii Stepway sunt volan îmbrăcat în piele, radio CD cu mp3 şi aer condiţionat.

TOT FĂRĂ 4X4
Deşi românii aşteaptă cu nerăbdare apariţia modelului SUV, care va fi realizat pe platforma de Logan, mai ales prin prisma faptului că acesta va fi dotat cu transmisie integrală, constructorii de la Piteşti au preferat să-şi lărgească portofoliul cu un nou model de Sandero, care păstrează aceeaşi tracţiune doar pe puntea faţă.

Motorizările disponibile pentru Stepway sunt 1,6 litri (benzină, 90 CP) şi dieselul de 1,5 litri (70 CP), maşina având în echiparea standard sistem ABS cu EBD (repartizarea electronică a forţei de frânare), AFU (asistenţă la frânarea de urgenţă), două airbag-uri şi vopsea metalizată. Cât priveşte volumul portbagajului, acesta se ridică la 320 de litri, respectiv 1.200 de litri cu bancheta din spate rabatată.

PE PIAŢĂ, DE SĂPTĂMĂNA VIITOARE
Preţurile lui Stepway pornesc de la 9.200 de euro (TVA inclus) pentru motorizarea pe benzină, în vreme ce dieselul se ridică la 10.400 de euro, uzina de la Mioveni oferind o garanţie de 3 ani sau 100.000 de kilometri.

Stepway poate fi comandat la orice dealer Dacia începând de săptămâna viitoare, pentru ca până la finele acestui an să fie disponibilă la vânzare în toate ţările unde producătorul român are piaţă de desfacere. Cât despre SUV-ul aşteptat cu sufletul la gură, acesta ar putea fi prezentat pentru prima dată la toamnă, dar nu se pune problema comercializării sale mai devreme de primăvara anului viitor.

×
Subiecte în articol: observator