x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dalli contestă- Cocoş nu se lasă dat afară de Sorin Oprescu

Dalli contestă- Cocoş nu se lasă dat afară de Sorin Oprescu

de Diana Scarlat    |    14 Iul 2008   •   00:00
Dalli contestă- Cocoş nu se lasă dat afară de Sorin Oprescu

Firma Dalli a anunţat că va contesta în instanţă decizia lui Sorin Oprescu (foto) de a-i rezilia contractul cu municipalitatea, care ar fi trebuit să expire peste doi ani. Noul primar general a anunţat la finalul şedinţei Consiliului General decizia de a rezilia contractul cu firma Dalli pentru locurile de parcare din centrul Capitalei.

Dalli Exim SA, înfiinţată în 1993 de omul de afaceri Dorin Cocoş, este una dintre cunoscutele "firme de casă" ale preşedintelui Băsescu şi a deţinut monopolul parcărilor din centrul Capitalei din 1995 pînă azi. Contractul între municipalitate şi firma Dalli a fost semnat în timpul mandatului lui Crin Halaicu şi prelungit de primarul interimar Răzvan Murgeanu în 2005, cînd numărul locurilor de parcare a fost aproape dublat, ajungînd la aproape 6.000. În prezent, Dalli exploatează 2.500 de locuri de parcare subterană, la Intercontinental şi la Bucur Obor, şi peste 2.500 de locuri de parcare de suprafaţă, avînd anul trecut încasări de 90 de milioane de lei noi. Jumătate din această sumă se întoarce însă la Primăria Capitalei.

ARGUMENTE. Oprescu a reziliat contractul invocînd nerespectarea clauzelor contractuale de către firmă, situaţia fiind prezentată într-un raport tehnic al instituţiei. Reprezentanţii firmei Dalli spun însă că şi-au respectat toate clauzele contractuale şi că au dreptul să încaseze în continuare bani pentru parcare, pînă se pronunţă justiţia. Firma Dalli a anunţat că aşteaptă motivarea scrisă a deciziei de suspendare a colaborării. O va contesta în instanţă, cerînd un raport al Curţii de Conturi şi raportul de audit extern. Acţiunea în forţă a primarului general nu se opreşte aici, iar firma Dalli se va confrunta cu mai multe probleme, indiferent dacă va contesta sau nu decizia, pentru că juriştii primarului Oprescu vor ataca şi modul în care s-a făcut prelungirea contractului cu firma, prin acte adiţionale.

×
Subiecte în articol: observator dalli