x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu vrea duel electoral cu premierul Ponta

Dan Diaconescu vrea duel electoral cu premierul Ponta

de Gabriela Mladin    |    02 Oct 2012   •   12:33
Dan Diaconescu vrea duel electoral cu premierul Ponta

După ce s-a încheiat tot circul din jurul privatizării Oltchim, Dan Diaconescu a anunţat că se va „duela” cu premierul Victor Ponta la alegerile parlamentare.  Patronul OTV a precizat că va candida împotriva lui Ponta pe colegiul de deputaţi pe care acesta din urmă îl va alege. Premierul a comunicat că va încerca să câştige din nou colegiul numărul 6 de deputaţi din judeţul Gorj.

La deschiderea anului şcolar, premierul Victor Ponta s-a aflat la Târgu-Jiu, în colegiul de deputaţi în care a fost ales din 2004 şi a anunţat ferm că se pregăteşte petru a câştiga şi cel de-al treilea mandat în acelaşi colegiu. „Vă anunţ încă de pe acum că tot aici la Gorj voi candida pentru un alt mandat de deputat”, a precizat premierul. Vorbim de colegiul numărul 6 din Târgu-Jiu, acolo unde Victor Ponta a obţinut peste 50% din voturile electorilor.

Luni seara, după ce premierul a anunţat că circul din jurul Oltchim a luat sfârşit, în sensul anulării privatizării, Dan Diaconescu a declarat că îşi va încerca puterile cu Ponta, de această dată, din punct devedere electoral. Patronul OTV a menţionat că indiferent unde va candida Ponta, el îi va fi contracandidat.

PP-DD la Gorj înseamnă PDL

La Gorj, organizaţia PP-DD este coordonată de Cătălin Zamfira, după ce conducerea filialei şi-a dat demisia. Aceasta era condusă de Mihai Prunariu la judeţ şi de avocatul Gheorghe Pecingină la Târgu-Jiu. Împreună cu alţi trei membri din conducerea organizaţiei, liderii şi-au dat demisia, renunţând şi la funcţiile publice obţinute, respectiv consilieri judeţeni şi municipali. Motivul lor a fost atunci că organizaţia este condusă din umbră de fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog. „Lista de consilieri mi-a fost impusă de Ionel Manţog, aşa se explică faptul că oamenii lui au ajuns consilieri, un exemplu este chiar Niculina Mocioi, administrator la  trustul de presă Zonal Media, care aparţine lui Manţog. Pretenţiile lui Manţog au fost din ce în ce mai aberante şi, am decis să nu facem jocurile unui infractor, Manţog fiind condamnat definitiv pentru corupţie. Surpriza neplăcută a venit de la Bucureşti, de la organizaţia centrală care ne-a sfătuit să ascultăm de Manţog. Aşa că am demisionat”, a declarat Mihai Prunariu.

Dan Diaconescu va candida, aşadar, într-un judeţ unde PP-DD este format din foşti democrat-liberali.

×