x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator David cere explicaţii oficialilor moldoveni

David cere explicaţii oficialilor moldoveni

de Mara Raducanu    |    15 Oct 2007   •   00:00

Cristian David, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, a cerut ieri oficial explicaţii autorităţilor din Republica Moldova, catalogănd incidentul de la frontieră ca "nejustificat şi inadmisibil".

"Este inadmisibil ca unor cetăţeni romăni, cetăţeni ai Uniunii Europene, să le fie interzisă intrarea in Republica Moldova, incălcăndu-li-se astfel, fără vreun temei, dreptul la libera circulaţie. Atitudinea autorităţilor moldovene este cu atăt mai de neinţeles cu căt acestea nu au oferit nici un fel de justificare faţă de acest incident." Scandalul s-a declanşat sămbătă, cănd Ambasada Romăniei a fost informată de reprezentanţii Primăriei Chişinău că trei delegaţii romăneşti, invitate oficial la sărbătorile ocazionate de hramul oraşului Chişinău, nu au primit accesul pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

"O dată cu aderarea la UE, cetăţenii romăni şi-au căştigat dreptul la libera circulaţie, iar noi nu vom accepta nici o incălcare nejustificată a acestui drept", a declarat David. Mai mult, ministrul romăn a cerut şefului Poliţiei de Frontieră continuarea demersurilor de clarificare a situaţiei impreună cu omologul său din Moldova.

×
Subiecte în articol: observator