x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce s-a amânat audierea lui Klemm, nominalizat ambasador SUA în Romania

De ce s-a amânat audierea lui Klemm, nominalizat ambasador SUA în Romania

de Dan Constantin    |    21 Iul 2015   •   17:46
De ce s-a amânat audierea lui Klemm, nominalizat ambasador SUA în Romania
Sursa foto: US Department of State

Astazi urma sa fie audiat in Comisia de politica externa a Senatului dl Hans G Klemm, nominalizat de Presedintele Obama pentru functia de Ambasador al SUA in Romania.Audierea a fost amanata pentru maine  fara o motivatie din partea Senatului.

Calendarul si ordinea audierilor in Comisia de politica externa nu au o ordine legata de datele nominalizarii de catre Administratie, senatorii neputand sa fie obligati la prioritati sugerate de Departamentul de Stat si Casa Alba.
 
Putem sa consideram insa ca motivil amanarii sedintei de audieri din 21  iulie consta in suplimentarea listei de nominalizati pentru functiile de ambasadori. Astfel, pe langa cei propusi de Casa Alba  in Polonia,Romania,Cipru si Estonia, programati la audieri pentru 21 iulie, apare , ultimul pe lista din 22 iulie si Samuel Heins, nominalizat in luna mai 2015 pentu Ambasada SUA din Norvegia.
 
Casa Alba nominalizasse anterior pe acest post un om de afaceri din New York, George Tsunis care a dovedit in discutiile preliminare ca nu are habar de Norvegia. Deoarece Norvegia este  foarte importante pentru flancul nordic al NATO, tara care da si pe actualul secretar general al Aliantei, situatia jenanta a fost depasita prin nominalizarea  lui Heins, un avocat din Minnesota, stat cu cea mai mare populatie de norvegieni dupa tara mama.Heins a fost  impreuna cu soria contributori importanti la finantarea campaniei lui Obama.

×