x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O tonă de deșeuri medicale periculoase, depozitate în aer liber în Sectorul 1

O tonă de deșeuri medicale periculoase, depozitate în aer liber în Sectorul 1

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2024   •   00:20
O tonă de deșeuri medicale periculoase, depozitate în aer liber în Sectorul 1
Sursa foto: Ilustrație Jurnalul/deșeuri

O tonă de deșeuri medicale periculoase au fost depozitate în aer liber în Sectorul 1, a anunțat miercuri Poliția Capitalei. Autoritățile au dispus depozitarea deșeurilor în containere în vederea netralizării.

Potrivit Poliției Capitalei, o patrulă formată din polițist și jandarm a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 1 sunt depozitate necorespunzător deșeuri medicale.

La fața locului s-au mai deplasat și specialiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Gărzii de Mediu.

„Pentru efectuarea verificărilor specifice, a fost creat un perimetru restricționat, în vederea cercetării la fața locului, în care o persoană a încercat să pătrundă cu forța, în repetate rânduri, nefiindu-i permis accesul de către jandarmi în câmpul infracțional, pentru a nu fi alterată procedura de administrare a probatoriului”, susțin polițiștii.

La fața locului, polițiștii au constatat că pe o platformă betonată din curtea punctului de lucru, de aproximativ 100 de metri pătrați, au fost depozitate în aer liber circa o tonă de deșeuri medicale periculoase.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au dispus depozitarea în containere, de îndată, în vederea neutralizării prin incinerare, a deșeurilor medicale.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

(sursa: Mediafax)

×