x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demitere la comandă

Demitere la comandă

de Gabriela Mladin    |    12 Sep 2009   •   00:00

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Eugen Tunaru, a fost schimbat din funcţie, ieri, în baza unui ordin semnat de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Schimbarea a survenit ca urmare a solicitării exprese venite din partea liderului PD-L Gorj, Ionel Manţog, fost director la Turceni înaintea lui Tunaru.



Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a semnat, ieri, ordinul de înlocuire după şapte luni din funcţia de director general a lui Eugen Tunaru, cu Marian Motocu, directorul Direcţiei de Energie din cadrul Complexului.

Conform zicalei: "eu te-am făcut, eu te omor", Ionel Manţog s-a gândit că nu poate accepta la nesfârşit nesupunerea lui Tunaru, cerându-i astfel demisia la Ministerul Economiei. Chiar cu o zi înainte de a se produce schimbarea, Manţog declara că directorul general de la Turceni deja este demis.

Discuţiile dintre cei doi, Manţog şi Tunaru, au avut la bază banul. Manţog dorea să controleze, din punct de vedere economic complexul, în timp ce Tunaru îşi amintea de responsabilităţile pe care le are. Surse din cadrul instituţiei susţin că Eugen Tunaru s-ar fi opus vehement semnării unor contracte abuzive, a unor licitaţii trucate, iar de aici ar fi început neînţelegerile dintre ei. În final, Manţog a reuşit din nou să-şi atingă scopul. Conform ultimelor informaţii, Marian Motocu, directorul de energie este noul director general al Complexului Energetic Turceni. El va asigura interimarul pentru o perioadă de maximum trei luni.

×
Subiecte în articol: observator