x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dependenții, goniți de la păcănele

Dependenții, goniți de la păcănele

29 Apr 2015   •   09:14
Dependenții, goniți de la păcănele

Într-o declarație politică în care atrage atenția că România are 150.000 de ludomani (dependenți de jocuri de noroc), deputatul PSD Ovidiu-Cristian Iane cere interzicerea accesului acestora în sălile de joc.

Parlamentarul atrage atenția că problema ludomanilor este tratată cu superficialitate, deși această manie distruge vieți. „Sunt cazuri sociale, cazuri grave. Știu la mine în colegiu un director care, cum ia leafa, o rupe la păcănele. Alții iau pâinea copilului și banii de ghiozdan”, spune deputatul Iane.

Propunerea sa este ca operatorii de jocuri de noroc să fie obligați să înființeze o bază de date comună a persoanelor dependente, care să nu mai fie primite în nicio sală de joc. Identificarea lor este simplă, spune parlamentarul: „Îi vezi că din zi în zi o duc mai rău, vin mai jerpeliți, mai amărâți. E un fel de responsabilitate socială - să nu aștepți să ajungă caz social, sau să facă rău pe stradă, sau să încerce să se sinucidă”. În declarația sa, deputatul Iane amintește că o altă inițiativă a sa, de reducere a numărului de spații deținătoare de slot-machines, a primit aviz negativ. Motivul - statul ar fi pierdut sute de milioane de euro. Anul trecut, prin OUG 92/2014, s-a stabilit ca o parte a banilor proveniți din taxele pe jocu¬rile de noroc să fie dirijați spre ministerele Educației, Culturii, Tineretului și o fundație de utilitate publică.
 

×
Subiecte în articol: dependenți de jocuri de noroc