x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise Uniunii Europene. Urmează demisia lui Berlusconi

Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise Uniunii Europene. Urmează demisia lui Berlusconi

de Mediafax    |    12 Noi 2011   •   18:17
Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise Uniunii Europene. Urmează demisia lui Berlusconi

Deputatii italieni au adoptat definitiv, sambata, masurile promise Uniunii Europene in vederea reducerii datoriei si relansarii cresterii economice, deschizand calea demisiei anuntate a premierului Silvio Berlusconi.Un consiliu de ministri este prevazut dupa acest vot in Parlament, in urma caruia Il Cavaliere, in varsta de 75 de ani, isi va depune mandatul in fata presedintelui tarii, Giorgio Napolitano, care ar urma sa predea conducerea Guvernului fostului comisar european Mario Monti.
Intr-o ambianta tensionata, deputatii au adoptat textul cu 380 de voturi pentru, 26 impotriva si doua abtineri. Principalul partid de opozitie, Partidul Democrat, nu a participat la vot pentru a nu impiedica adoptarea acestor masuri cruciale."Astazi cade cortina peste o pagina lunga si dureroasa din istoria noastra", a declarat Dario Franceschini, deputat al Partidului Democrat.
Italia este "o tara care vrea sa intoarca pagina si sa o ia de la zero. Maine, vom intra intr-o noua era: va trebui sa reconstruim din cenusa economia, justitia, legea electorala...", a continuat el.
La randul sau, Fabrizio Cicchitto, de la Poporul Libertatii (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, a afirmat ca acesta din urma a acceptat sa demisioneze "cand nu era obligat sa o faca".
"El a demonstrat constiinta nationala, ii multumim pentru acest lucru si ne exprimam solidaritatea cu el in fata atacurilor a caror tinta este ", a adaugat el pe fondul huduielilor a numerosi deputati.
In timpul dezbaterilor, cateva sute de manifestanti s-au reunit in fata Parlamentului din Roma strigand "Demisia, demisia". Purtand drapele italiene tricolore - verde, alb, rosu -, unii dintre ei afisau si pancarte pe care se putea citi "bye-bye Silvio!".

×