x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEVA - Un luptator in Bosnia si in Irak, arestat pentru viol

DEVA - Un luptator in Bosnia si in Irak, arestat pentru viol

09 Ian 2005   •   00:00

Un militar profesionist care a participat la misiunile ONU de mentinere a pacii in Bosnia si Irak a fost arestat pentru ca a violat o minora de 15 ani. Autorul, Petru Brumar, a fost, pana la data de 6 ianuarie, angajat cu contract ca sergent la Garnizoana UM 01719 Deva.

SERGENT. Petru Brumar a facut parte din Garnizoana Deva
"AMOR". "La Politia orasului Deva s-a prezentat, la data de 6.01.2005, in jurul orei 21:30, o adolescenta in varsta de 15 ani, eleva, din localitate, care a relatat ca in aceeasi zi, in jurul orei 17:00, a fost victima infractiunii de viol. Minora a indicat agresorul, pe care il cunostea doar dupa prenume si porecla, ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara.

Intelegerea a fost ca Petru Brumar sa o duca pe adolescenta la Tarnavita, dar sa o si aduca inapoi la Deva. La intoarcere, militarul a oprit masina pe malul raului Mures, unde a inceput sa-i faca avansuri tinerei, cerandu-i sa il sarute. Fata l-a refuzat, moment in care barbatul a devenit agresiv. De aici pana la viol nu a fost decat un pas. Dupa consumarea actului sexual, cei doi au ajuns in Deva, adolescenta oprindu-se direct la Politie, unde a povestit toata tarasenia. "Am reusit intr-un timp relativ scurt sa-l identificam pe violator. Brumar a fost retinut si prezentat, la sfarsitul saptamanii trecute, judecatorilor, care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pe timp de 29 de zile", au mai relatat anchetatorii.

DEMISIE CU PREMEDITARE. Surse din cadrul Garnizoanei UM 01719 Deva au declarat, pentru Jurnalul National, ca sergentul Petru Brumar lucra in respectiva unitate militara din anul 1991 si a participat, alaturi de alti militari profesionisti, in urma cu cativa ani, la doua misiuni de mentinere a pacii in Bosnia, dupa care a plecat pe frontul din Irak. S-a intors din Irak in luna octombrie a anului trecut. "Era un militar bun, intrunea toate baremele impuse de standardele militare pentru misiunile internationale si am ramas si noi stupefiati cand am auzit ca a fost arestat pentru viol", au precizat sursele citate. Un alt fapt care a bulversat conducerea garnizoanei a fost ca, la data de 6 ianuarie, dimineata, cu doar opt ore inainte de comiterea violului, sergentul Petru Brumar s-a prezentat la garnizoana si si-a dat demisia. Brumar a fost casatorit de trei ori si tot de atatea ori a divortat. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator deva