x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dig pentru salvarea Galaţiului

Dig pentru salvarea Galaţiului

de Corina Andriuta    |    05 Iul 2010   •   00:00
Dig pentru salvarea Galaţiului
Sursa foto: Dănuţ Onofrei/

Peste 1.400 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei, Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale şi voluntari din toată ţara lucrează, la Galaţi, la construirea unui dig înalt de 1,5 metri, pe o lungime de 4,5 kilometri.



Ridicarea digului a început încă de duminică, timpul estimat pentru finalizare fiind de 36 de ore.  Un număr de 45 de specialişti de la "Apele Române" coordonează aceste lucrări şi monitorizează punctele critice, informează Agerpres.

Alături de militarii gălăţeni, lucrează la supraînălţarea digului de la Dunăre 300 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti şi Bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi 400 de lucrători din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale municipiului Bucureşti şi judeţelor Argeş, Prahova şi Dolj.

Concomitent cu acţiunile de la Galaţi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca Prefecturile şi Consiliile Judeţene Ialomiţa şi Călăraşi să dispună măsurile necesare de pregătire a incintelor Călăraşi-Râul, Borcea de Sus şi Borcea de Jos pentru inundare.

Prefectura Tulcea şi Consiliul Judeţului Tulcea dispun, în regim de urgenţă, măsurile necesare pentru supraînălţarea cu cinci metri a digului de apărare a localităţii Grindu şi iau măsuri pentru pregătirea executării misiunii de rupere a digului la Cotul Pisicii, atunci când situaţia operativă o va impune.

Luni dimineaţă, Dunărea a înregistrat la Galaţi o cotă de 676 de centimetri (76 de centimetri peste cota de inundaţie) şi un debit de 16.055 de metri cubi/secundă. La Şendreni, Siretul avea o cotă de 728 de centimetri (78 de centimetri peste cota de pericol).

vezi imagini de pe faleza Dunării din Galaţi pe webcam jurnalul.ro
webcam 1
webcam 2


×
Subiecte în articol: observator