x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Direcţia de Drumuri Craiova, dezmăţ pe banii publici

Direcţia de Drumuri Craiova, dezmăţ pe banii publici

de Iulia Barbu    |    19 Iul 2011   •   21:00

Jurnalul National a aratat ieri, in articolul 'Caracatita Berceanu sufoca dru­murile la Craiova', modul in care directorul DRDP Craiova, Stefan Stoica, finul fostului ministru Ber­ceanu, ofera discre­tio­nar contracte pe bani publici si are grija de clientela din judet. In urma dezvaluirilor de ieri, alte informatii au ajuns pe adresa redactiei. Practic, Vasilescu Ion, director juridic la Drumuri Craiova si prieten cu Stefan Stoi­ca este abonat la contracte cu statul prin firma sotiei sale, SC JOBMED SRL. Pe langa contractul de servicii medicale, ofe­rit firmei JOBMED in luna martie a acestui an, in valoare de aproape 15.000 de euro, alte doua contracte cu o valoare simi­lara au ajuns la familia Vasilescu.

In 2009, JOBMED a mai beneficiat astfel de un contract de 60.738 de lei fara TVA, in jur de 14.499 de euro. Modul de atribuire a fost acelasi: incredintare directa, fara licitatie pu­blica. Ulterior, in 2010 DRDP Craiova, prin directorul Stefan Stoica mai face un cadou firmei familiei Vasilescu. Este vorba de un alt contract in valoare de 59.981 de lei fara TVA, reprezentand aproape 14.651 de euro. In total, in nici trei ani de zile, JOBMED a incasat 45.000 de euro de la DRDP Craiova. Daca pentru romanii de rand perioada a fost una de criza, pentru cei care au prieteni in functii cheie ce au la dispozitie bani publici, lucrurile par sa se re­zol­ve de la sine. Daca pentru prieteni are grija sa primeasca contracte frumoase, cu propriul confort Stefan Stoica este si mai atent.

Potrivit de­claratiei de avere, Stoica are dividen­de de peste 337.000 de lei, de la firma sa SC TOPOSURVEY SRL, condusa de un alt prieten de-al sau, Irinel Gresita. 'Acest domn, care administreaza firma lui Stefan Stoica conduce o masina de teren, masina care apartine Directiei de Drumuri Craiova si bene­ficiaza, bineinteles, si de bonuri de benzina. Mai mult, Irinel Gresita, face drumuri dese la primarii PDL din judetul Dolj, trimis de consilierul judetean si directorul DRDP Craiova, Stefan Stoica. Vizitele au un scop pre­cis: sa incheie contracte de proiec­ta­re sau de cadastru cu firma SC TO­PO­SURVEY SRL. Si nu sunt putine aceste contracte, incredintate direct: au semnat cu pri­mariile co­mu­­nelor Apele Vii, Murgasi sau Ce­laru. Contractele nu depasesc 15.000 de euro, ca sa evite licitatiile publice. In schimbul acestor sume, firma se angajeaza sa revi­zu­iasca PUG-uri, sau sa intoc­meas­ca planuri parcelare', au preci­zat surse din directia Judeteana Cra­io­va. In ciuda controlului desfasurat la DRDP Craiova si a numeroaselor nereguli, Stoica nu se lasa dus din conducerea Regionalei de Drumuri, regionala pe care o adminis­trea­za ca pe propria mosie.

×